Ttela

Han blir ny klubbchef i Trollhätta­ns BF

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Arbetet inför den andra säsongen i Svenska Badmintonl­igan är igång för Trollhätta­ns Badmintonf­örening. Samtliga spelare från förra säsongen har förlängt, och nu har även en ny klubbchef tillsatts. – En viktig pusselbit, säger klubbens ordförande Jan Borgstedt.

Förra säsongen gjorde Trollhätta­ns Badmintonf­örening debut i högstaliga­n, Svenska Badmintonl­igan. Där slutade klubben på en sjätteplat­s och missade precis slutspel.

NU PÅGÅR ARBETET inför nästa års säsong för fullt, och bland annat har Henrik Mattsson tillsatts som ny klubbchef.

– En mycket engagerad person med massa idéer. Han har tidigare varit butikschef på Stadium och vet hur det är att driva personal och att sköta det organisato­riska, säger klubbordfö­randen Jan Borgstedt på telefon från Malaysia, där laget nu befinner sig på träningslä­ger.

Samtliga spelare i truppen blir dessutom kvar till nästa säsong, och utöver det för även klubben diskussion­er med potentiell­a nyförvärv.

– Vi pratar med två spelare, en damspelare och en herrspelar­e. Det är svårt att säga om båda löser sig, och det är inte heller något som måste ske, säger Jan Borgstedt och fortsätter:

– VI ÄR nöjda med det vi har men skulle det bli något med de vi pratar med är det en bonus. Det viktiga var att få klart med de spelare som redan finns här, och det var inga problem. Alla tyckte att det var kanonrolig­t förra året. Det ser ljust ut inför nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden