Ttela

Nm-debut för Johansson

-

Ellen Johansson, från Vänersborg, startar på onsdag i sitt första nordiska mästerskap tillsamman­s med sin häst Curra Clover Flight. – Det känns superkul eftersom vi bara är sex stycken från Sverige som är uttagna till NM, berättar en taggad Ellen Johansson.

Ellen Johansson har haft sin häst Curra i drygt ett år och målet har hela tiden varit inställt på större mästerskap. Ellen som ställer upp i childrensk­lassen, barn mellan tolv och fjorton år som tävlar stor häst, har redan hunnit med att rida Falsterbo och att vinna svenska mästerskap­en för children i fjol, men nu är fokus helt inställt på veckans nordiska mästerskap.

– Eftersom jag har missat alla uttagninga­r till NM är jag tacksam att vi ändå blev uttagna. Curra är i toppform så jag hoppas att det kommer att gå bra. Min tränare Lennart Lindelöw kommer också att vara på plats, så detta hoppas jag att vi fixar med bra resultat, säger Johansson, på väg mot Norge och Drammen där årets NM arrangeras.

Ellen Johansson tävlar individuel­lt under Nm-tävlingarn­a. Mästerskap­et inleds med en uppvärmnin­gsklass över 1.15 på onsdag och därefter rids fyra mästerskap­srundor, två över 1.20 på fredag och två över 1.25 på lördag.

Det Johansson ser allra mest fram emot under mästerskap­et är att prestera bra och att träffa alla andra som är där och tävlar.

ULRIKA LINDÉN

 ?? Bild: PRIVAT ?? DEBUTANT. Ellen Johansson och hästen Curra ska för första gången tävla i nordiska mästerskap­en. Arkivbild.
Bild: PRIVAT DEBUTANT. Ellen Johansson och hästen Curra ska för första gången tävla i nordiska mästerskap­en. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden