Ttela

Ckare blir tv

- GUNNAR REHLIN/TT

Han säger att han tycker att ett par av dessa hör till det bästa han skrivit, men att han inte tror att de kommer att översättas till svenska.

Hur länge Jörn Lier Horst kommer att skriva om Wisting vet han inte, men han tycker om sin huvudperso­n.

– Han är någon man nog gärna skulle ha som gäst hemma. Till skillnad från till exempel Harry Hole, säger han med ett skratt.

HEMMA I LARVIK pågår inspelning­en av tv-serien om Wisting, och det förvånar inte om man där är stolta över den uppmärksam­het som Horsts böcker ger staden.

– Även om de ju handlar om de lite mörkare sidorna av Larvik, konstatera­r han.

Om några veckor ger Jörn Lier Horst också ut en bok han har skrivit tillsamman­s med kollegan Thomas Enger, ”Nullpunkt”, som också är en polisroman. ”Katharinak­oden” kommer på svenska i september. * Ålder: 48. * Yrke: Före detta utrednings­chef inom polisen, numera författare på heltid. * Bakgrund: En av Norges mest framgångsr­ika kriminalfö­rfattare. Skriver en serie böcker om William Wisting, som utspelas i Horsts egen hemstad Larvik. Böckerna har getts ut i en rad länder och har vunnit flera priser. En tv-serie kommer nästa år. I Sverige är Horst närmast aktuell med boken ”Katharinak­oden”. * Gör också: Skriver även barnböcker och då och då en fristående bok.

 ?? Bild: ERIK SIMANDER ??
Bild: ERIK SIMANDER
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden