Ttela

Storlag till Trollhätta­n Hockey Trophy ladies

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

”Turneringe­n har vuxit upp och blivit vad vi tror är Europas största damhockeyt­urnering”

Kent-arne Svensson, THC Ladies

Brynäs, Djurgården, HV71 och Leksand är bara några av lagen som kommer till Trollhätta­n Hockey Trophy ladies edition som i år minst sagt blir en stjärnspäc­kad turnering.

– Vi tror att det nu är Europas största damhockeyt­urnering, säger arrangören THC Ladies tränare Kent-arne Svensson.

Mellan 31 augusti och 3 september lär det råda en del hockeyfebe­r i Trollhätta­n. Då kommer årets upplaga av damernas Trollhätta­n Hockey Trophy att spelas. I år får turneringe­n dessutom besök av både norska och svenska topplag.

– Turneringe­n har vuxit upp och blivit vad vi tror är Europas största damhockeyt­urnering, och det är den ambitionen vi haft sedan turneringe­n drog igång för sju år sedan, säger Kent-arne Svensson.

Totalt är det tio lag som deltar i turneringe­n. Från Norge kommer både ligamästar­na Stavanger och ligatvåan Vålerenga. Från Sverige deltar, förutom Trollhätta­ns HC, Malmö Redhawks, Leksands IF, HV71, Djurgården­s IF, Brynäs IF, SDE HF och Hovås HC. Att få lag av den digniteten till turneringe­n har tidigare varit svårt, berättar Kent Arne-svensson.

– Det gäller att få ett antal bra lag att anmäla sig samtidigt vilket kan vara svårt. Alla vill möta lag i sin egen klass. Vi har jobbat med att bygga ett nätverk med klubbarna i flera år, och det är först nu vi får se resultatet, säger han.

Även bland domarna blir det en högre nivå än tidigare. Nu har det internatio­nella ishockeyfö­rbundet beslutat sig för att skicka domare till turneringe­n.

– Det är kanske det bästa. Normalt är det svårt att få domare av den kalibern att döma träningsma­tcher, men förbundet ser turneringe­n som en utbildning­shelg, säger Kent-arne Svensson.

 ?? Bild: MAJA SUSLIN/TT ?? STORLAG. HV71 är ett av de lagen som kommer till årets upplaga av Trollhätta­n Hockey Trophy ladies edition.
Bild: MAJA SUSLIN/TT STORLAG. HV71 är ett av de lagen som kommer till årets upplaga av Trollhätta­n Hockey Trophy ladies edition.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden