Ttela

”Jag vet vad som krävs av mig”

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

”Det känns otroligt vemodigt att lämna Blåvitt, som är klubben i mitt hjärta”

Sebastian Eriksson

Sebastian Eriksson lämnar IFK Göteborg, något som blev officiellt i onsdags. Nu väntar i stället spel i den grekiska högstaliga­n med Panetoliko­s F.C. – En väldigt gedigen klubb, säger han.

Agrinio, en stad på den grekiska västkusten med strax över 100 000 invånare. Inom kort flyttar en 29-åring från Åsebro dit för att spela fotboll med stadens lag – Panetoliko­s F.C.

I onsdags blev det officiellt att lagkaptene­n Sebastian Eriksson lämnar IFK Göteborg för det grekiska laget som slutade på en åttondepla­ts i ligan förra säsongen.

– Jag åkte ner till Grekland utan att veta så mycket om klubben och staden. Men det är en väldigt gedigen klubb med en bra organisati­on och ekonomi, så det känns bra, säger Sebastian Eriksson på telefon nere från Grekland.

IFK Göteborg ville förlänga Erikssons kontrakt, men när huvudperso­nen själv fick höra om intresset för en vecka sedan såg han det som en kanske sista chans att få spela ute i Europa igen.

– Det känns otroligt vemodigt att lämna Blåvitt, som är klubben i mitt hjärta. Men samtidigt är jag 29 år gammal, och man vet inte när en sådan här chans dyker upp igen, säger han.

Väl tillbaka i Göteborg väntar packning och förberedel­se inför flytten. Sedan väntar en ny försäsong för Sebastian Eriksson, som redan har en försäsong och en vårsäsong i benen.

– Till våren blir det nog jobbigt, då har jag varit igång i ett och ett halvt år. Just nu känner jag mig i bra form, och det ska bli kul att starta något nytt.

Kontraktet med Panetoliko­s sträcker sig över tre år, och för Sebastian Eriksson blir det den andra utlandssej­ouren. Den senaste spenderade han i italienska Cagliari mellan 2011 och slutet av 2014. Men tiden i Italien kantades av skador för Åsebrosone­n som kom till klubben korsbandss­kadad, och efter att ha kommit tillbaka från den dragit av korsbandet i andra knät.

– Jag lärde mig otroligt mycket av den första vändan, det var ett helt nytt språk och en helt ny kultur. Man lär sig hur det är att vara själv därute. Man är nästan 30 år gammal och har varit med om många motgångar, så jag vet vad som väntar och vad som krävs av mig. Det är hårt jobb och mycket slit som gäller.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? FLYTTAR UTOMLANDS. Sebastian Eriksson är klar för grekiska Panetoliko­s F.C. Det blev officiellt under onsdagen.
Bild: MICHAEL ERICHSEN FLYTTAR UTOMLANDS. Sebastian Eriksson är klar för grekiska Panetoliko­s F.C. Det blev officiellt under onsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden