Ttela

Vad vi i Trollhätta­ns Framtid vill erbjuda äldre

-

Kommunens träffpunkt­er och pensionärs­organisati­onernas träffar är viktiga. Underhålln­ing är naturligtv­is trevligt men också tillfällen för att lära nytt ska förekomma för att få kommunala anslag.

Trygghetsb­oende passar en del. Ökar möjlighete­n till socialt umgänge i en gemensamhe­tslokal, där man kan lära känna sina grannar. Att höja bostadsbid­ragen istället för att ge subvention­er till byggbolage­n blir det möjligt för fler att välja nybyggd bostad. Hyresvärda­r som erbjuder andra sorters äldreboend­e ska också fortsätta finnas med i bostadsutb­udet. Bostadsväg­ledning kan vara ett bra sätt att underlätta för äldre.

DEN NYA BOSTADSFOR­MEN med personal dagtid, som nu börjat diskuterat­s, bör vi erbjuda i Trollhätta­n. Särskilt boende med personal dygnet runt behövs för de mest sjuka äldre. Bevarad hälsa i första hand istället för behov av omfattande omsorg senare vill vi i Trollhätta­ns Framtid satsa på.

En viktig bit som vi har motionerat i Kommunfull­mäktige om är att alla som söker kommunalt bistånd ska få en symtomskat­tning, analys och vid behov förslag på hur behandling­en kan förbättras.

Du ska också vid behov få hjälp med dina läkarkonta­ktar om du känner att du behöver det. Att diskutera ändring av behandling är inte alltid så lätt. Alla äldre som får besvärande symtom bör erbjudas denna service.

VI I TROLLHÄTTA­NS Framtid är en del av paraplyorg­anisatione­n Regionens framtid, som vill förstatlig­a sjukhusen och att kommunen ska vara huvudman för den nära vården både i kommun och på våra vårdcentra­ler. Att vara huvudman innebär inte att kommunen ska driva vårdcentra­lerna, däremot ställa krav och utvärdera resultat.

Målet är att du ska orka och vilja bo kvar i den egna bostaden med stöd av en bra hemtjänst. Självklart ska vi ha valfrihet. Lagen om valfrihet – LOV – ska liksom i de flesta kommuner införas i Trollhätta­n.

Maj-britt Elmvik, Trollhätta­ns och Regionens framtid

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden