Ttela

Vänersborg­skvartett till Sm-veckan

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

”Vi kommer mest att tävla mot oss själva”

Ida Svensson

Nästa vecka drar Sm-veckan igång i Helsingbor­g och Landskrona. För andra året i rad är gymnastik en av grenarna, och dit kommer Vänersborg­s gymnastikf­örening med fyra representa­nter. – Det är ett väldigt bra Sm-år för gymnastik, säger Johanna Johansson

Sedan 2009 arrangeras Smveckan varje år, en gång på vintern och en gång på sommaren. Värdstad skiftar för varje år, och när den här sommarens Sm-vecka inleds med start på måndag är det Helsingbor­g och Landskrona som står som värdstäder för de totalt 51 olika idrotterna. Det är också andra sommaren i rad som gymnastik är represente­rat.

FÖRRA ÅRET TÄVLADE Vänersborg­sgymnaster­na Johanna Johansson, 21, Nike Prins, 15, Ida Svensson, 16 och Klara Jonsson, 17. I år är det dags för kvartetten igen. På onsdag drar de första gymnastikt­ävlingarna igång, och samtliga Vänersborg­stjejer tävlar i seniorklas­sen förutom Nike Prins, som tävlar i juniorklas­sen.

– Vi kommer mest tävla mot oss själva och försöka förbättra resultaten från förra året, säger Ida Svensson.

– Nu har man varit med en gång tidigare och vet vad det handlar om, fyller Johanna Johansson i.

Under veckan kommer Ida Svensson att tävla i redskapsgy­mnastik, Johanna Johansson i barr, Nike Prins i bom och Klara Jonsson i bom samt barr.

– Oftast har man har ganska bra koll på de man tävlar emot i grenarna. Det är i princip samma människor man tävlar emot vid alla andra tävlingar, säger Johanna Johansson. – Många har man kollat upp på Instagram också, säger Nike Prins och skrattar.

INNAN DE ÅKER ner till Helsingbor­g nästa vecka gäller det för tjejerna att förbereda sig på bästa sätt för att komma in i tävlingsry­tmen så fort som möjligt.

– Det gäller att få mycket sömn, att äta rätt och att göra det så bra som möjligt på träningarn­a, säger Klara Jonsson.

De är dock alla överens om att det är upplevelse­n som är det roliga.

– Bara att vara där och se allt som händer blir ju en väldigt stor grej, säger Johanna Johansson.

 ?? Bild: GABRIEL ANDERSSON ?? TÄVLAR. Johanna Johansson, Nike Prins, Ida Svensson och Klara Jonsson kommer att represente­ra Vänersborg­s gymnastikf­örening på Sm-veckan i Helsingbor­g.
Bild: GABRIEL ANDERSSON TÄVLAR. Johanna Johansson, Nike Prins, Ida Svensson och Klara Jonsson kommer att represente­ra Vänersborg­s gymnastikf­örening på Sm-veckan i Helsingbor­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden