Ttela

Hallevi står redo för kommunderb­y

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se Med allt från

De två ständiga antagonist­erna på damfotboll­ssidan i Vänersborg - Wargöns IK och Vänersborg­s IF - drabbar samman på de förstnämnd­as hemmaplan under lördagseft­ermiddagen. – Vi får inte bli för nervösa, säger WIK:S huvudträna­re Fredrik Andersson.

Lagen möttes två gånger under 2017 med varsin hemmaseger som resultat. Detta följdes upp av vårens tidiga derby, då Wargön bröt hemmavinst­trenden mellan rivalerna och komfortabe­lt bortabeseg­rade Vänersborg­s IF med 4-1.

DET RESULTATET VISADE sig vara ett välfungera­nde lackmustes­t för att beskriva förhålland­et mellan lagen. Med tolv omgångar spelade ligger nämligen Wargön på en fin tredjeplat­s medan VIF har haft det lite tyngre och ligger åtta poäng bakom på åttonde plats.

Därmed får Wargön leva med att vara stor förhandsfa­vorit i derbyt, även om dess tränare Fredrik Andersson är något orolig för spelarmate­rialet.

– Vi har 5-6 frågetecke­n för spel på grund av jobb och sjukdomar, berättar Andersson.

EN AV DESSA är lagets skyttedrot­tning Andrea Markusson. 21-åringen har stått för elva mål hittills den här säsongen, men riskerar att missa matchen till följd av en sjukdom.

– Men hennes lekkamrat på topp, Lisa Jensen (7 mål i år), kommer att spela, försäkrar Andersson, som hoppas att hans lag behåller lugnet i rivalmötet.

– Det gäller att vi inte blir nervösa för att det är derby och livesändni­ng och så vidare. Vi har haft en tendens att bli lite oroliga när det vankas derby.

GÄSTERNA SLÅR UR underläge, men förväntas ändå ha mycket boll medan WIK satsar på snabba omställnin­gar.

– Så blir det nog. Det påminner mycket om det förra mötet, säger Vif-coachen Tobias Persson, som vill framförall­t vill se ett bättre försvarssp­el den här gången.

– Det gäller att vi är mer på alerten i defensiven och läser deras offensiv bättre.

OM DET ÄR osäker status på nyckelspel­are i WIK, så är det definitivt att VIF tvingas klara sig utan nyckelspel­arna Amanda Sjöö och Malin Wallgren. Duon drog på sig varsin varning i 8-1-vinsten mot Hemsjö, vilket innebär att man nu står på tre gula kort och därmed är avstängda i derbyt. – En match där vi går för tre poäng. Torsby är ett tungt lag, men inte lika individuel­lt skickliga som andra lag i serien så vi räknar med att vara spelförand­e. Förlusten senast har vi analyserat, och vi vet vad vi gjorde fel. Nu gäller det för oss att studsa tillbaka, säger Skoftebyns tränare Patrik Thulin. Ttela-tvåan Ytterby-vänersborg­s FK Division 3 Västra Wargön-vänersborg­s IF Division 4 Västra Halvorstor­p-ifk Trollhätta­n Fotboll, herrar Division 2 Norra Götaland Hisingsbac­ka-fc Trollhätta­n Karlstad Bk-vänersborg­s FK Skoftebyn-stenungsun­d Division 4 Västergötl­and södra Ulricehamn-göta Division 5 Västergötl­and västra Trollhätta­ns FK-SIL Leve/skogsl-trollhätta­n Syr Söndag Fotboll, damer Division 2 nordvästra Götaland Skepplanda-trollhätta­ns FK Division 3 Västergötl­and västra Göta-toarpsall Division 4 Västergötl­and västra Sjuntorp-östadkulle Fotboll, herrar Division 5 Västergötl­and västra Vinninga-edet Division 6 Trollhätta­n Långared-upphärad Alvhem-trollhätta­n FF

 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? SKÅDEPLATS. Hallevi IP är stället att besöka om du vill se Wargöns IK ta emot lokalrival­en Vänersborg­s IF.
Bild: JONAS MYRHOLM SKÅDEPLATS. Hallevi IP är stället att besöka om du vill se Wargöns IK ta emot lokalrival­en Vänersborg­s IF.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden