Ttela

Pas på Messis magi

- TT

på låret innan han i steget petade den vidare med foten innan han borrade in ledningsmå­let högt i det bortre hörnet.

OM HAN LEVERERAR mer av den varan på lördag får Frankrike det kämpigt.

– Jag träffar honom varje dag och vet att det är väldigt svårt att stoppa honom. Han har ofattbara kvaliteter, säger franska mittbacken Samuel Umtiti, lagkamrat med Messi i Barcelona, inför matchen.

– Vi ska försöka få stopp på honom men han är inte den enda att ha koll på i Argentina, de har flera anfallare.

Men det finns de som undrar om allt står riktigt rätt till med Messi i landslaget. Den tidigare franska landslagsk­aptenen Marcel Desailly har inte imponerats av Frankrike, men tycker också att det är plågsamt att se Lionel Messi i landslagst­röjan.

”FÖR MIG ÄR det väldigt smärtsamt att prata om Argentinas problem, för det innebär att jag måste kritisera Lionel Messi”, skriver Desailly i en krönika i brittiska The Guardian.

”Han är en sådan perfekt Barcelonap­rodukt men i landslaget är han just nu en enda röra. Någonting saknas – är det sammanhåll­ning eller tro på laget? Messi verkar inte passa in i kollektive­t.”

”Jag träffar honom varje dag och vet att det är väldigt svårt att stoppa honom. Han har ofattbara kvaliteter.”

MESSI HAR INTE fått till det riktigt och Frankrikes stjärnspäc­kade lag stapplar fram. Men i slutändan spelar det inte så stor roll vad som har hänt i gruppspele­t, säger den franska förbundska­ptenen Didier Deschamps.

– Det är en helt ny turnering som inleds nu. Vi har tagit oss dit vi ville hittills. Nu tornar berget upp framför oss, men vi har nått hit och vi siktar på att ta oss vidare, säger Didier Deschamps till AFP.

SAMUEL UMTITI, som lovordar Lionel Messi

 ?? Bild: RICARDO MAZALAN ??
Bild: RICARDO MAZALAN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden