Ttela

18-åring fällde VIF

- GABRIEL ANDERSSON

Noll poäng på tre matcher är den bittra verklighet­en för Vänersborg­s IF. Hemma mot IFK Uddevalla föll laget med 0-3, mycket tack vare gästernas 18-årige Adeek Abdulle Galleyr.

Två mittenlag piskade att vinna för att inte halka efter i tabellen, så kan man beskriva trestadsde­rbyt mellan Vänersborg­s IF och IFK Uddevalla på Vänersvall­en. Båda lagen kom dessutom från förluster senast. 1-3 för VIF hemma mot Torslanda och 0-3 hemma mot Vänersborg­s FK för IFK Uddevalla.

Det var gästerna som öppnade målskyttet redan efter åtta minuter. Ludwig Fridolvsso­n fick iväg vad som såg ut att vara ett inlägg från sin högerkant som letade sig in mellan Vif-målvakten Besarion Kodalaevi och stolpen.

Vänersborg vaknade efter målet, tog kontroll över matchen och hade en del vassa lägen, framför allt på fasta situatione­r. Men matchbilde­n som sådan såg ut att passa Uddevalla ganska bra, som var vassa i kontringss­pelet. Inte minst precis innan paus när Adeek Abdulle Galleyr tog sig in från sin vänsterkan­t, elegant fintade bort två försvarare, och fri med Kodalaevi rullade in bollen i mål. Ett drömmål, minst sagt.

VIF flyttade upp i andra halvlek, och fortsatte alltjämt att kontroller­a matchen. Men IFK:S målvakt Joakim Andersson stod för flera svettiga räddningar.

I stället var det Uddevalla som återigen utökade sin ledning. Vindsnabbe Galleyr fixade en straff när han fälldes av Kodalaevi, och den förvaltade­s av Sebastian Jaconelli. Kodalaevi, märkbart frusterad, tog sedan ut sin ilska på en reklamskyl­t vilket resulterad­e i en varning.

Alltså, förlust återigen för Vänersborg­s IF, vars negativa trend fortsätter. Laget har lite stolpe ut just nu, menar tränaren Frank Rosendahl.

– Vi har vunnit matcher där vi spelat sämre än vad vi gjorde nu vill jag påstå. Just nu är vi inne i en period där vi inte får in bollarna, och släpper in bollar som vi inte släppt in tidigare. VIF-IFK Uddevalla 0-3 (0-2) Målen: 0-1 (8) Ludwig Fridolvsso­n, 0-2 (45) Adeek Abdulle Galleyr, 0-3 (81) Sebastian Jaconelli str.

Varningar, VIF: Tim Skogsberg, Vedat Mehmeti, Besarion Kodalaevi.

Uddevalla: Ludwig Fridolvsso­n.

Domare: Fikret Buqa.

Publik: 255.

?? Bild: GABRIEL ANDERSSON ?? 18-årige Adeek Abdulle Galleyr gjorde både ett drömmål och fixade straff för gästerna.
Bild: GABRIEL ANDERSSON 18-årige Adeek Abdulle Galleyr gjorde både ett drömmål och fixade straff för gästerna.