Ttela

Ödlund fixade segern

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Långa bollar på Pelle. Ungefär så såg matchbilde­n ut när FC Trollhätta­n tog en viktig seger borta mot Hisingsbac­ka, där just Pelle Ödlund blev matchens enda målskytt.

7-0 hemma mot Vårgårda senast, och i lördags väntade Hisingsbac­ka på bortaplan för serieledan­de FC Trollhätta­n. Men någon målkavalka­d blev det inte, trots flera solklara chanser för gästerna.

– Vi bränner några otroliga målchanser. Samtidigt är mattan svårspelad och otroligt dålig, säger FCT:S tränare William Lundin.

Men trots att matchen bara innehöll ett mål var det FCT som kontroller­ade matchen från första minuten. Lundins plan var tydlig: långa djupledsbo­llar bakom Hisingsbac­kas backlinje för att komma bort ifrån konstgräsm­attan så mycket som möjligt. Allt som oftast var det Pelle Ödlund bollen hamnade hos, och allt som oftast var det Johan Lundgren som stod för passningar­na.

MATCHENS INLEDANDE HALVTIMME bjöd inte på mycket i chansväg, men sedan fick FCT två sylvassa chanser på två minuter. Först spelade vänsterspr­ingaren Adam Engelbrekt­sson fri Marcus Knutsen, vars avslut hamnade i Hisingsbac­kas målvakts famn. Sedan slog Johan Lundgren en passning som hittade Pelle Ödlund till höger i straffområ­det. Ödlund gjorde inga misstag utan placerade enkelt in 1-0 bakom målvakten.

DEN ANDRA HALVLEKEN var ännu mer dominerad av FCT. Men effektivit­eten hade inte dykt upp den här dagen, och gästerna brände bland annat två frilägen. Hisingsbac­ka-fc Trollhätta­n 0-1 (0-1) Mål: 1-0 (32) Pelle Ödlund.

Varningar, Hisingsbac­ka: Adam Ben Sassi.

FCT: Pelle Ödlund, Ronni Mleczkovic­z.

Domare: Denis Oppong.

Publik: 120.

Hisingsbac­ka kom egentligen bara nära när det endast återstod ett par minuter av matchen och laget gick fullt ut för en kvittering. Men en stabil backlinje i FCT stod pall och avvärjde de chanser som kom in.

– Det blir mycket kamp på den här mattan och det var vi förberedda på. Men chanserna vi bränner gör att det blir lite för mycket spänning i slutet, säger William Lundin.

NU VÄNTAR NORDVÄRMLA­ND hemma på Edsborg nästa torsdag innan serien tar uppehåll. Minst en poäng där innebär att FC Trollhätta­n avslutar vårsäsonge­n som serieledar­e.

– Vi tar en match i taget, så enkelt är det. Nordvärmla­nd hemma är en mycket viktig match som kan ge oss en god känsla inför hösten, säger Lundin.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SEGERSKYTT. Pelle Ödlund blev matchens enda målskytt när FCT besegrade Hisingsbac­ka på bortaplan.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SEGERSKYTT. Pelle Ödlund blev matchens enda målskytt när FCT besegrade Hisingsbac­ka på bortaplan.