Ttela

Drömstart slutade med storförlus­t

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Andreas Grimheden stod för flertalet bra ingripande­n och räddade sitt lag från att förlora med ännu större siffror. Trots en tidig 2-0-ledning åkte Melleruds IF på en ny tung förlust mot en toppkonkur­rent. – Tre individuel­la misstag fäller oss, säger Andreas Grimheden.

Det såg så bra ut för Mellerud efter 15 minuters spel. MIF flög nämligen ut ur startblock­et och tog ledningen efter fyra minuters spel sedan Sebastian Hedlunds frispark överlistat Joel Thorstenss­on i bortamålet.

MIF bibehöll sedan pressen och hade maximal utdelning när en ny chans dök upp. Lagkapten Hedlund var först på Albin Brobergs skarv, höll undan sin bevakning och lade in 2-0-målet.

Där och då såg MIF ut att plocka en tung trepoängar­e mot serietvåan Lidköping, men resterande 75 minuter vill nog alla Mif-anhängare glömma.

– Den första halvleken är riktigt bra, men tre individuel­la misstag fäller oss, säger hemmamålva­kten Andreas Grimheden, som innan halvleken var slut maktlös hade fått släppa in tre mål och se gästerna fullborda vändningen.

Däremellan skadade sig dessutom tvåmålssky­tten Hedlund, varför en halvlek som inleddes succéartat slutade i mörker för MIF.

Det var dock inte slut på käftsmälla­rna för hemmalaget. Redan i den andra halvlekens första minut visades Albin Broberg ut efter att ha fått sitt andra gula kort och tio minuter därefter utökade LFK till 4-2 med ett kontrovers­iellt mål. Linjedomar­en vinkade för offside, men huvuddomar­en lät spelet fortsätta varpå Danijel Nikolla gjorde mål.

– Vi får både en felaktig utvisning och ett felaktigt mål emot oss, säger Peter Jonasson, som från tränarbänk­en sedan fick se Jonatan Stefansson bli frilägesut­visad.

Med nio spelare på planen var matchen totalkörd för MIF och två bortamål ytterligar­e följde innan matchens slut.

– Den andra halvleken är inte mycket att säga om. Det som är surt är att vi har fallit ihop flera gånger på slutet, suckar Grimheden. Mellerud-lidköping 2-6 (2-3) Målen: 1-0 (4) Sebastian Hedlund, 2-0 (11) Sebastian Hedlund, 2-1 (18) Neto, 2-2 (34) Elias Lindell, 2-3 (40) Danijel Nikolla, 2-4 (55) Danijel Nikolla, 2-5 (73) Neto, 2-6 (86) Neto.

?? Bild: STINSEN ANDERSSON ?? SEGERORGAN­ISATÖRER. Skoftebyns målskyttar (ståendes från vänster) Patrik Adamczyk, Alexander Almqvist och (sittande) Connor Macmillan samt målvakt Felix Nordenfors efter 3-1-segern mot Stenungsun­d.
Bild: STINSEN ANDERSSON SEGERORGAN­ISATÖRER. Skoftebyns målskyttar (ståendes från vänster) Patrik Adamczyk, Alexander Almqvist och (sittande) Connor Macmillan samt målvakt Felix Nordenfors efter 3-1-segern mot Stenungsun­d.
 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ??
Bild: JONAS MYRHOLM