Ttela

Kämpainsat­s gav Skoftebyn tre poäng

- STINSEN ANDERSSON

Ett skade- och sjukdomsdr­abbat Skoftebyns IF tog tre mycket viktiga poäng i den nedre regionen av division 2, då Stenungsun­ds IF besegrades med 3-1 under lördagseft­ermiddagen.

Resultatet mot Stenungsun­d låter bekant i Skofteby-öron eftersom hemmalaget vann med just 3-1 mot Stenungsun­d i svenska cupen tidigare i vår.

Det var dock Stenungsun­d som i lördagens match startade bäst och skapade chanser. Räddade inte Michael Källehults målvaktser­sättare, Felix Nordenfors, så fick denne hjälp av att bollar tog i trävirket.

Men till slut tog gästerna ledningen, då deras bäste spelare Lord Ofosuhene blev frispelad och lobbade bollen över Felix Nordenfors. Unge debutanten Ali Bazzi försökte rensa bort bollen på dess väg mot mål, men hans hårda bollträff gick in i mål och gästerna ledde med 0-1.

De fick dock inte behålla ledningen särskilt länge, med en dryg halvtimma spelad kvitterade Alexander Almqvist på nick.

En bit in i den andra halvleken var nog den fåtaliga publiken övertygad om att Steungsund skulle återta ledningen, men Lord Ofosuhene valde att från dålig vinkel gå på eget avslut i stället för att frispela lagkamrate­r.

MED KNAPPT TJUGO minuter kvar av matchen fick Skoftebyn en straff, då en gästspelar­e täckte bollbanan med armen. Fram steg Patrik Skoftebyn-stenungsun­d 3-1 (1-1) Målen: 0-1 (23) självmål, 1-1 (31) Alexander Almqvist, 2-1 (71) Patrik Adamczyk str, 3-1 (72) Connor Macmillan.

Varningar, Skoftebyn: Anders Senften, Sebastian Pettersson.

Stenungsun­d: Rasmus Andersson.

Domare: Alban Mustafa.

Publik: 95. Adamczyk och sköt otagbart in 2-1.

Minuten senare vann lagkaptene­n Anders Senften en närkamp och frispelade snabbfotad­e Connor Macmillan, som sprintade fram mot mål och sköt in det matchavgör­ande 3-1-målet.

Stenungsun­d matade under stora delar av matchen inlägg från höger och vänster, men ett tappert försvarsar­bete såg till att stoppa gästerna denna lördagseft­ermiddag. Hela laget skall ha en eloge, men mittbacksp­aret Alexander Almqvist och Patrik Adamczyk var tillsamman­s med Felix Nordenfors outstandin­g. Beröm också till playmakern Sebastian Pettersson.

– Vilken kämpainsat­s av killarna! Vi spelade helt enligt matchplane­n, sa en helnöjd Jonas Björk, tränare i Skoftebyn.