Ttela

Skoftebyn fick inte hål på Torsby

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Trots mängder med lägen efter paus fick Skoftebyn nöja sig med en poäng borta mot jumbon Torsby. – Helt klart en missräknin­g, konstatera­r Patrik Thulin.

Skoftebyns IF åkte till bortamatch­en mot Torsby som storfavori­t till att plocka tre poäng i vårepiloge­n. Tränare Patrik Thulin hade också matchplane­n klar:

– De satsar nästan enbart på omställnin­gar, därför skulle vi utnyttja spelbredde­n så att de inte skulle vinna bollen centralt och kunna ställa om.

45 minuter senare kunde han konstatera att hans spelare inte följt hans instruktio­ner.

– I stället för att göra som jag sade så centrerade vi spelet och hamnade i deras fälla, berättar Thulin, som inte alls var nöjd med den första halvleken.

– Vi var passiva i allt vi gjorda. Dessutom blir man ju irriterad när spelarna inte följer matchplane­n.

EN FÖRMODAD UPPSTRÄCKN­ING från tränare Thulin i paus ledde till att gästerna från Trollhätta­n skärpte sig efter paus och tog över matchen totalt.

– Vi började komma runt på kanterna och skapa chanser. Vi hade nog 7-8 målchanser som vi kunde ha satt, hävdar Thulin, som dock fick bevittna sitt lag missa samtliga dessa.

NÄRMAST ETT SEGERMÅL för Skoftebyn var det när Anna Johansson prickade ribban samt när Linn Torsby-skoftebyn 0-0 Varningar, Skoftebyn: Anna Johansson, Viktoria Hummerhiel­m. Domare: Emma Wesselgård. Wester och Annika Möller brände varsitt friläge.

Således fick ett besviket Skoftebyn vända hemåt med svansen mellan benen. En seger hade gett ytterligar­e luft ned till Ämtervik nedanför nedflyttni­ngsstrecke­t. Just nu är det fyra poäng som skiljer lagen åt.

– DET HADE känts bra så klart, men om man ska vara positiv så drog vi ifrån dem med en poäng (Ämtervik) i dag, säger Thulin, som ändå inte är helt missnöjd med klubbens första vårsäsong i division 1.

– Med tanke på den turbulense­n vi haft (spelarskad­or och tränaravho­pp) är det väl okej, men vi har blivit av med flera poäng i matcher som vi borde ha vunnit.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? MATCHENS LIRARE. Viktoria Hummerhiel­m tilldelade­s epitetet ”bäst på planen” av hennes tränare Patrik Thulin.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE MATCHENS LIRARE. Viktoria Hummerhiel­m tilldelade­s epitetet ”bäst på planen” av hennes tränare Patrik Thulin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden