Ttela

Sen dramatik i kommunderb­yt

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Wargöns IK ledde länge kommunderb­yt, men fick nöja sig med en poäng sedan Felicia Aronsson kvitterat för Vänersborg­s IF i den 86:e matchminut­en.

Inför matchen förutspådd­e lagens tränare, Fredrik Andersson i Wargön och Tobias Persson i VIF, att matchbilde­n skulle föreställa ett stort bollinneha­v för VIF medan hemmalaget satsade på snabba omställnin­gar. Precis så blev det också, då VIF omedelbart tog kommandot om spelet.

Mot ett kompakt hemmaförsv­ar hade man dock svårt att skapa chanser, och i stället avrundade WIK:S speciella målskytt Andrea Markusson ett vackert anfall genom att stöta in Lisa Jensens inspel till 1-0.

– Ett otroligt fint fotbollsmå­l, berömmer VIF:S tränare Persson sina motståndar­e.

Wargön hade sedan flera högkvalifi­cerade målchanser att utöka, men lyckades inte överlista bortamålva­kten Wargöns Ik-vänersborg­s IF 1-1 (1-0) Målen: 1-0 (11) Andrea Markusson, 1-1 (86) Felicia Aronsson. Tuva Janveden Mobrandt, som räddade sitt lag kvar i matchen.

EFTER PAUS FÖLL Wargön väldigt lågt med laget och lät VIF komma i anfallsvåg efter anfallsvåg. Det kompakta hemmaförsv­aret stod dock emot det mesta och såg ut att kunna reda ut stormen. Men en av många farliga hörnor slagna av Alva Kärnestedt resulterad­e till slut i en kvittering, då Felicia Aronsson krigade in 1-1 med fyra minuter kvar.

– Vi blir för låga och tappar stinget. 1-1 är utan tvekan rättvist, säger Wik-tränaren Johan Engström, vars kollega i VIF var desto nöjdare.

– Det kändes som spel mot ett mål i den andra halvleken. Jag är mest nöjd med att vi lyckades vända, berättar Tobias Persson.

?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? DERBYKAMP. Precis som brukligt är i derbyn var det mängder med närkamper mellan Wargön och VIF. Här drabbar WIK:S Moa Rylén och VIF:S Vanessa da Costa samman i kamp om boll.
Bild: JONAS MYRHOLM DERBYKAMP. Precis som brukligt är i derbyn var det mängder med närkamper mellan Wargön och VIF. Här drabbar WIK:S Moa Rylén och VIF:S Vanessa da Costa samman i kamp om boll.
 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? RÄDDADE ÄRAN. Felicia Aronsson räddade sitt Vänersborg­s IF undan ödet att förlora ett derby med sitt sena kvittering­smål.
Bild: JONAS MYRHOLM RÄDDADE ÄRAN. Felicia Aronsson räddade sitt Vänersborg­s IF undan ödet att förlora ett derby med sitt sena kvittering­smål.