Ttela

Thomas och Björn körde av banan

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Thomas Johansson och Björn Ånvedh var på väg mot en promenadse­ger i sin klass i Midnattsso­lsrallyt när rökbildnin­g framför dem medförde att de missade en sväng och åkte rätt av banan. – Vi mår okej, men det är värre med bilen, berättar Thomas Johansson.

SMK Trollhätta­n-paret hade inför årets upplaga av Midnattsso­lsrallyt vunnit sin klass fyra år i rad, och var på mycket god väg att upprepa den bedriften ännu en gång. Inför lördagens avslutande etapp ledde duon nämligen med 46 sekunder.

– Vi hade segern som i en liten ask, berättar Johansson, innan han förklarar vad som hände på den avslutande sträckan:

– Framförvar­ande bil drog upp damm, som sedan blev rök. I och med att det inte blåste något så blev röken kvar. Vi såg ingenting, missade en sväng och körde av banan. Vi slog runt och bilen gick sönder totalt, bland annat slets bakhjulet loss och flög i väg 40 meter.

JOHANSSON VAR MÄRKBART irriterad över att svängen inte var varnad, men också på sig själv för att han inte bromsade in.

– Den var varnad förra året, men märkligt nog inte i år. Sen så borde jag så klart ha saktat in, vi ledde så stort att jag hade kunnat åka i promenadta­kt och vunnit.

BÄSTA LOKALA RESULTAT fick i stället Anders Prick, som även han tävlar för SMK Trollhätta­n, då han körde in på tionde plats i sin klass och en fin 14:e-plats i totalställ­ningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden