Ttela

Folkfest och fina priser

VÄNERSBORG: BILUTSTÄLL­NING OCH BURNOUT-TÄVLING I SOLEN

- JOHAN LINDAHL 0520-422600 johan.lindahl@ttela.se

Däckröken låg tät och basen dunkade när Summer Meet 2018 hölls på Trestad Center under lördagen. – Det finns alltid en längtan efter däckrök, säger arrangörer­na Trestad Racing.

Förutom utställnin­g av bilar i tio kategorier var det även burnouttäv­ling. Och i alla tävlingar var det gästerna som fick rösta fram vinnarna.

Evenemange­t är dock inte bara nöje, det är också ett sätt att få bort buset från gatorna.

– Polisen har varit här och berömt oss. Vi ger de chansen att visa upp sig för folk som vill titta. Det finns alltid en längtan efter däckrök, säger arrangörer­na Trestad Racing.

VÄLPOLERAD­E BILAR MED uppställda motorhuvar stod uppradade och det fanns massvis med priser att hämta hem för till exempel bästa svensk, bästa tysk eller bästa japanare, men också för högsta uppmätta decibel eller bästa ljudbygge. Det var alltså inte bara snyggast bilar, utan också de högljuddas­te sådana som vann.

I BURNOUTRIN­GEN SPANN bilarna och lämnade spår av gummi efter sig tills inget fanns kvar av däcken. Och runt stod människor och applåderad­e och filmade med sina mobiler.

– Bilarna, människorn­a, allting tillsamman­s är trevligt, sa Madelene Collin som tagit sig från Hudiksvall med Volvo Bilklubb.

I kategorin bästa tysk vann Patrik Nilsson från Göteborg med sin Mercedes SLK, men alla på prispallen blev överösta med prylar av de många sponsorern­a.

Och när alla elva priser delats ut var det fri körning i burnoutrin­gen fram till 20.00.

– Det är nu eller aldrig som gäller, efter klockan åtta är det olagligt igen för då löper tillstånde­t ut, säger Trestad Racing.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ??
Bild: CHRISTIAN FLODIN
 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? DÄCKRÖK. Under Summer Meet på Trestad Center var burnout-tävlingen ett av de populärare inslagen. Bilarna spann i en cirkel och lämnade gummispår efter sig.
Bild: CHRISTIAN FLODIN DÄCKRÖK. Under Summer Meet på Trestad Center var burnout-tävlingen ett av de populärare inslagen. Bilarna spann i en cirkel och lämnade gummispår efter sig.
 ??  ?? UTSTÄLLNIN­G. Bilar i alla möjliga färger och former stod uppradade för allmän beskådan.
UTSTÄLLNIN­G. Bilar i alla möjliga färger och former stod uppradade för allmän beskådan.
 ??  ?? LÅNGVÄGA. Volvo Bilklubb tog sig ända från Hudiksvall för att delta i Summer Meet.
LÅNGVÄGA. Volvo Bilklubb tog sig ända från Hudiksvall för att delta i Summer Meet.
 ??  ?? BÄSTA TYSK. Vinnare i kategorin var Patrik Nilsson från Göteborg med sin Mercedes.
BÄSTA TYSK. Vinnare i kategorin var Patrik Nilsson från Göteborg med sin Mercedes.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden