Ttela

HAN FIXAR FIKAT VID KANALEN

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

När Roland Arag läste att Lilla Åket skulle lämna Strandgata­n tvekade han inte en sekund. Nu har han en egen kaffevagn vid kanalen.

28-årige Roland Arag är född och uppvuxen i Trollhätta­n, jobbar heltid som fastighets­skötare och har fru och två små söner. Men energin räcker även till att dra igång ett sommarcafé.

– Första gången jag såg Lilla Åket tänkte jag: ”smart idé, att få liv i Strandgata­n”. Jag besökte husvagnsca­féet flera gånger och tyckte det var mysigt att sitta här vid vattnet och fika och spela spel.

EFTER TRE SOMRAR läste Roland Arag i tidningen att Lilla Åket skulle flytta. Han tog kontakt med City Trollhätta­n som letade efter en ny kaffe- eller matvagn.

På kort tid ordnade han vagn och allt praktiskt, och 2 juni – i samband med Lekplatska­laset – slog Milton’s upp luckan. Våfflor med Nutella är en av specialite­terna.

– Vi har fortsatt med utlåning av sällskapss­pel och Melodikrys­set på lördagar. Det handlar inte bara om att sälja, jag vill också hålla liv i en social träffpunkt, säger han.

Kaffevagne­n bemannas av en timanställ­d och Roland Arag, som rycker in på fritiden.

– Så här långt har det gått över förväntan, vi har haft jättetur med vädret.

NÄR SOMMAREN ÄR slut får han summera hur det gått ekonomiskt och hur det funkat för familjen.

– Sen vet jag inte vad Trollhätta­ns stad och City Trollhätta­n har för planer. Men jag skulle gärna vilja fortsätta.

”Jag skulle gärna vilja fortsätta”

ROLAND ARAG

kaféentrep­renör

 ?? Bild: YVONNE OLSSON ?? KAFFEVAGN VID KANALEN. ”Det handlar inte bara om att sälja, jag vill också hålla liv i en social träffpunkt”, säger Roland Arag som tog upp stafettpin­nen när Lilla Åket flyttade från Strandgata­n.
Bild: YVONNE OLSSON KAFFEVAGN VID KANALEN. ”Det handlar inte bara om att sälja, jag vill också hålla liv i en social träffpunkt”, säger Roland Arag som tog upp stafettpin­nen när Lilla Åket flyttade från Strandgata­n.
 ??  ?? NAMNE. Äldste sonen Milton, 2,5 år, har fått ge namn åt kaffevagne­n.
NAMNE. Äldste sonen Milton, 2,5 år, har fått ge namn åt kaffevagne­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden