Ttela

TTELA tar tempen på Öresjö

TTELA BETYGSÄTTE­R: ”JAG HAR VARIT HÄR FEM DAGAR I RAD NU”

- NANNA NILSSON 0520-42 26 00 nanna.nilsson@ttela.se

”Helhetsbet­yget dras ner av ett skralt kiosk

utbud”

Nästa badställe som TTELA inspektera­t är inget mindre än Öresjö. Och vilken strandpärl­a badstället blivit!

Öresjös förvandlin­g förstummad­e nästan TTELA:S reporter. Här finns något för alla strandtype­r. Först av allt bör det klarläggas att Öresjö består av två stränder, Phoenix och Munkebovik­en, eller som den senare också kallas ”Mullan”. Mellan dessa stränder löper en 400 meter lång strandprom­enad i trä.

Hit har Ingalill Löfqvist och Björn Schultz sökt sig för att njuta av solen. De tycker båda att Öresjö blivit ”enastående” sedan det rustats upp för något år sedan.

– Jag har ont i knäna och nu finns en ramp som jag kan gå ner i vattnet på, säger Ingalill Löfqvist.

DEN HÖGRA STRANDEN kallas Lugna Lagunen, här är risken för badbollar i huvudet låg, och du kan i lugn och ro ligga och läsa. På den vänstra stranden, också kallad Amfi-stranden, spelas det beach volleyboll och musik. Oavsett ställe måste du zickzacka för att ta dig fram.

På en liten klippa sitter Abbe André, Olle André, Erik Tanderud och Ann André. Ann André säger att hon ofta var här som barn och att det är en perfekt plats att åka till om man vill sola och bada efter jobbet.

– Hittar ni några skatter då? säger Ann André till killarna som varit i plurret.

– Vi har hittat stenluckor med handtag på i vattnet, men de är för

tunga för att öppna, svarar Abbe André glatt.

ÖRESJÖ HAR ALLT som en bra badplats kräver, städade toaletter, grillplats­er och en lekplats som framkallar skratt och ger föräldrar möjlighet att hämta andan. Ute i vattnet skymtas en flytbrygga som nästan ser ut att sjunka under tyngden av flera små barn.

Sedan 40-talet har det gått badresor till Öresjö från Drottningt­orget och badbussar går än idag, detta gör Öresjö till en lättillgän­glig badplats.

Tar du bil hit måste du åka i tid, soliga dagar är det allt som oftast fullsmocka­t på parkeringe­n.vill du kunna promenera rakt ut i vattnet och ganska snart kunna doppa dig är Öresjö rätt badplats.

På en av strandens långa trädäck sitter Nils Olausson tillsamman­s med farfar Göran Olausson och smaskar på varsitt äpple.

– Jag har varit här fem dagar i rad nu, säger Nils Olausson.

TROTS ATT SUPERLATIV­EN mestadels haglade bland besökarna tyckte vissa att vattnet var lite brunt.

Även kioskutbud­et var i klenaste laget, endast chips, glass, läsk och korv. Först senare i sommar kommer det att börja säljas hamburgare. Med detta i beräkninge­n får Öresjö fyra av fem solar.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? STRANDPÄRL­A. TTELA: strandkoll fortsätter och nu har turen kommit till Öresjö, som visar sig vara en riktig höjdare. Endast petitesser drar ner helhetsbet­yget.
Bild: STEFAN BENNHAGE STRANDPÄRL­A. TTELA: strandkoll fortsätter och nu har turen kommit till Öresjö, som visar sig vara en riktig höjdare. Endast petitesser drar ner helhetsbet­yget.
 ??  ?? PICKNICK. Skattjakte­n tog på krafterna och därför kom en picknick väl till pass. Från vänster: Abbe André, Olle André och Erik Tanderud och Ann André.
PICKNICK. Skattjakte­n tog på krafterna och därför kom en picknick väl till pass. Från vänster: Abbe André, Olle André och Erik Tanderud och Ann André.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? LEKA. Irma Ekström tas emot av mamma Sara Ekström. Det är andra gången de besöker Öresjö.
Bild: STEFAN BENNHAGE LEKA. Irma Ekström tas emot av mamma Sara Ekström. Det är andra gången de besöker Öresjö.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? FULLSMOCKA­T. Vid lunchtid var det så mycket folk att man fick zick-zacka för att ta sig fram på Öresjö.
Bild: STEFAN BENNHAGE FULLSMOCKA­T. Vid lunchtid var det så mycket folk att man fick zick-zacka för att ta sig fram på Öresjö.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? AVSLAPPNAT. Från vänster: Natalia Bojanic, Mary Paz Muños och Benjamin Rivano satt i var sin solstol och läste.
Bild: STEFAN BENNHAGE AVSLAPPNAT. Från vänster: Natalia Bojanic, Mary Paz Muños och Benjamin Rivano satt i var sin solstol och läste.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? STRAND. Hur långt är det till Santa Monica Beach? 8 800 km om man ska tro skylten.
Bild: STEFAN BENNHAGE STRAND. Hur långt är det till Santa Monica Beach? 8 800 km om man ska tro skylten.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ??
Bild: STEFAN BENNHAGE
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? GLASS. Ebba Wulf och Elias Wulf köpte glass i kiosken, valet föll på en klassisk Magnum. I kiosken stod Emelie Schönenber­g.
Bild: STEFAN BENNHAGE GLASS. Ebba Wulf och Elias Wulf köpte glass i kiosken, valet föll på en klassisk Magnum. I kiosken stod Emelie Schönenber­g.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? BOLL. Farfar Göran Olausson med barnbarnet Nils Olausson har köpt en boll att leka med.
Bild: STEFAN BENNHAGE BOLL. Farfar Göran Olausson med barnbarnet Nils Olausson har köpt en boll att leka med.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? TILLGÄNGLI­GHET. Städade och handikappa­npassade toaletter fanns i samma byggnad som kiosken på Öresjö.
Bild: STEFAN BENNHAGE TILLGÄNGLI­GHET. Städade och handikappa­npassade toaletter fanns i samma byggnad som kiosken på Öresjö.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? EFTERMIDDA­G. Vid tre-fyra tiden på eftermidda­gen drog sig flera solsökare hemåt för att äta middag.
Bild: STEFAN BENNHAGE EFTERMIDDA­G. Vid tre-fyra tiden på eftermidda­gen drog sig flera solsökare hemåt för att äta middag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden