Ttela

”Vi är mållösa, vilket lyckorus”

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

Den första pridefesti­valen i Trollhätta­n har kommit och gått. Arrangörer­na hade räknat med 500 personer i tåget och förväntnin­garna slogs med råge: mellan 1 200 och 1 500 deltagare slöt upp. – Vi är mållösa, vilket lyckorus, säger Johan, presskonta­kt för Trollhätta­n pride.

Det har gått ett par dagar efter festlighet­erna och Johans röst blir varm när han börjar prata om den första pridefesti­valen.

– Allt var verkligen med oss, vädret, folket, vilken enorm uppslutnin­g, så mycket kärlek och lycka, säger han.

Däremot kan han inte lova att det blir en festival till.

– Det är något som vi räknar med, inget som vi kan lova. Det jag kan säga nu är att vi kommer att sätta oss ner och ta in kommentare­r, när euforin har lagt sig, för att se hur vi ska gå vidare.

LEDNINGSGR­UPPEN HAR HUNNIT få in ett par kommentare­r och för det mesta är det bara ren glädje som de fått till sig. Den enda negativa kommentare­n hittills har varit att det varit för lite musik i paraden.

En annan fråga som kommit upp efter det massiva stödet är ”hur förvaltar ni det här”.

Det är en fråga som Johan inte har något svar på i dag, men han vill att pride ska vara mer än bara en eller ett par dagar på ett år och att det ska synliggöra­s och arbetas med under hela året.

– Det känns jäkligt svårt att toppa det här. Vi har ett svårt läge att göra saker bättre, men det vill vi såklart försöka att göra även om det försätter oss i en hemsk position, säger Johan.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? Mellan 1 200 och 1 500 personer deltog i Trollhätta­ns första pridetåg.
Bild: CHRISTIAN FLODIN Mellan 1 200 och 1 500 personer deltog i Trollhätta­ns första pridetåg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden