Ttela

De cyklade Vänern runt för en god sak

- NANNA NILSSON 0520-42 26 00 nanna.nilsson@ttela.se

Halmstadsb­orna Patrik Rang och Ruben Nilsson bestämde sig för att hoppa upp på sadeln för ett gott syfte, att samla in pengar till stiftelsen Min stora dag. Målet var att cykla runt Vänern på mindre än 24 timmar och att samla in 5 000 kronor.

Det var i höstas när Patrik Rang och Ruben Nilsson cyklade från Halmstad till Kalmar, som de började spåna på en ny cykeltripp, fast med ett allvarliga­re syfte.

– Jag och Ruben började prata om en insamling och vilken organisati­on vi skulle rikta oss mot. Min stora dag vänder sig till barn som

”Min stora dag vänder sig till barn som vill uppnå sina drömmar och vår dröm var ju att cykla runt Vänern”

PATRIK RANG

cyklist

vill uppnå sina drömmar och vår dröm var ju att cykla runt Vänern. Det lät relevant och till slut blev det den, förklarar Patrik Rang glatt.

GENOM ATT STARTA en insamling på Mina stora dags hemsida och uppmärksam­ma äventyret på diverse sociala medier började det rassla in pengar. Trots att målet att ta sig 55 mil på 24 timmar sprack, de kom in på 25 timmar och 24 min, lyckades duon att samla in mer än 5 000 kronor. Pengarna kommer gå till att svårt sjuka barn mellan 4 och 18 år får chansen att uppleva sitt livs äventyr.

– Jag vågar inte svara på hur mycket vi samlat in nu, men det är över vårt mål och vi är hemskt tacksamma, säger Ruben Nilsson.

När de passerade Vargön hade de vinden i ryggen.

– Det var väldigt fint, säger Patrik Rang.

Duon beskriver sig som ”vanliga motionärer” och de är båda övertygade om att de kommer göra något liknande igen.

– Vi vet bara inte vad än, men de kanske inte blir på cykel, säger Patrik Rang.

 ??  ?? VÄNERN RUNT. Vargön är fint tycker Patrik Rang och Ruben Nilsson. ”Det kändes bra när vi cyklade där.”
VÄNERN RUNT. Vargön är fint tycker Patrik Rang och Ruben Nilsson. ”Det kändes bra när vi cyklade där.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden