Ttela

I dag ser Jonas Sveriges match på ”bortaplan”

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

I 14 år har Trollhätte­killen Jonas Nagler bott i Schweiz. Under tisdagen ska han se åttondelsf­inalen mellan sitt gamla hemland Sverige och sitt nya hemland Schweiz. – Jag ska se matchen på kontoret med sju schweizare, berättar han.

Jonas är född och uppvuxen i Trollhätta­n, men flyttade utomlands senare i livet. För 14 år sedan bodde han och familjen i England men valde att dra det stora flyttlasse­t till Schweiz.

– Vi bestämde oss för att flytta för att få ett bättre liv, och det har vi fått. Schweiz är ett väldigt fint land, säger Jonas, som bor i närheten av Zürich och uppenbarli­gen känner en hel del för sitt nya hemland.

Det råder dock inget tvivel om vilket lag som får hans sympatier i tisdagens Vm-åttondel.

– Självklart håller jag på Sverige, det finns inget annat. Men jag kan erkänna att om Sverige förlorar kommer jag tycka att det är kul att Schweiz går bra, berättar Nagler, som kommer se matchen omgiven av motståndar­fans.

– Jag ska se matchen på kontoret med sju schweizare, det ser jag fram emot!

Jonas får också leka lite utrikeskor­respondent, och meddelar att det råder Vm-feber även i Schweiz.

– Absolut! Intresset är stort, framförall­t där jag bor då det är väldigt internatio­nellt här. Det finns många engelsmän, tyskar och portugiser och det har märkts. Schweizarn­a skrattar när de får reda på att jag är svensk och önskar mig lycka till.

Är de segervissa?

– Inte när de pratar med mig, då är de väl medvetna om att det är en svår match för dem. Men är de helt ärliga tror de nog på seger. De ser det här som en väldigt bra chans att gå långt i VM.

Hur tror du att det går då?

– Jag vet inte, det känns som två väldigt jämbördiga lag. Schweiz är nog favoriter, och det är ju bra för Sverige.

 ?? Bild: PRIVAT ?? HEMKÄR. Trots att Jonas Nagler, här med sitt barn Justine, hyser starka känslor för Schweiz råder det ingen tvekan om att han håller på Sverige.
Bild: PRIVAT HEMKÄR. Trots att Jonas Nagler, här med sitt barn Justine, hyser starka känslor för Schweiz råder det ingen tvekan om att han håller på Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden