Ttela

Hagborg Asp redo för EM

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

GOLF: POJK-EM, LAG

Tidigare i sommar var Viktor Hagborg Asp i Japan för att represente­ra Sverige under lag-vm. Nu väntar ett nytt mästerskap för Onsjö-spelaren: LAG-EM i Tjeckien.

När lag-em drar igång i Tjeckien den 10 juli finns Onsjös Viktor Hagborg Asp på plats som en av sex spelare som är uttagna i svenska pojklandsl­aget.

– Det kommer bli en rolig vecka. Det är kul med den lagkänsla som blir, och som inte finns så ofta inom golfen. Jag ser framemot veckan, säger han.

EM ÄR DOCK inget nytt för Hagborg Asp. Han var med i laget även 2016 och får därför räknas som en av de mer rutinerade i laget.

– Vi har ett ganska ungt lag. Det är jag och Jesper (Von Reedtz, Täby Golfklubb) som är 18 år, resten är födda 2001. Så det är ett ganska oprövat lag, säger han.

Men den unga åldern och bristen på rutin är inget som hindrar laget från att sikta högt.

– Vi har medalj i sikte och det tycker jag ändå vi är kapabla till. Vi får se hur det blir helt enkelt, men vi har höga förväntnin­gar.

EM startar 10 juli och pågår till 14 juli på Golf Resort Kaskada Brno i Tjeckien. Innan dess gäller det att finslipa på detaljerna.

– Jag tycker att min form känns bra. Men jag ska finslipa på några saker innan vi åker till Tjeckien på lördag. Väl där ska vi spela in oss och lära känna banan, säger Hagborg Asp.

”Vi har medalj i sikte och det tycker jag ändå vi är kapabla till”

VIKTOR HAGBORG ASP

Övriga spelare i pojklandsl­aget är Gustav Andersson, Bokskogen golfklubb, Adam Wallin, Ulricehamn golfklubb, Ludvig Eriksson, Stockholm golfklubb, Rasmus Hjelm, Ljunghusen golfklubb och Jesper Von Reedtz, Täby golfklubb.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden