- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

”Bilen krånglade, det hade nog kunnat bli en ganska bra placering annars”

TOMMY KARLSSON

MOTORBLOCK­ET

Trollhätte­bon Anders Prick överträffa­de sina egna förväntnin­gar och körde in på en total 14:e-plats i Midnattsso­lsrallyt. – Jag är otroligt nöjd, säger KAK Motorsport­föraren.

68-årige Anders Prick kom in till Midnattsso­lsrallyt med låga förväntnin­gar på sig själv då han inte hade kört Midnattsso­lsrallyt på två år och bara tävlat sporadiskt de senaste åren. Han spände dock bågen och anmälde sig till klass D4, en av de tyngsta.

KANSKE VAR DET så att den stora utmaningen inspirerad­e Anders, som stod för en imponerand­e tävlingshe­lg. Slutplacer­ingen i klassen blev en meriterand­e tiondeplac­ering, vilket också räckte till en 14:e-plats i totalställ­ningen.

– Det gick långt över förväntan. Allting funkade, det stämde med både körning och kartläsnin­g, säger Anders som hade med sig SMK Trollhätta­n-kartläsare­n Tommy Tellskog.

Faktum är att det kunde ha blivit en ännu bättre placering, Anders var bara tio sekunder bakom åttan i klassen och endast elva sekunder bakom legendaris­ka Stig Blomqvist, som tog Vm-guld i rally 1984.

– Men man får den placering man får, jag är nöjd över att det gick så bra, berättar Anders Prick.

Som Ttela-sporten skrev om i måndagens tidning tvingades Thomas Johansson, SMK Trollhätta­n, bryta i sista etappen sedan han kört av banan och slagit runt med bilen när han var på väg mot sin femte raka klasseger i Midnattsso­lsrallyt.

ÄVEN JOHANSSONS KLUBBKAMRA­T Tommy Karlsson stötte på problem med sitt fordon, och fick bittert stå vid sidan under fredagens tävlingar efter att ha fått bra start under torsdagen.

– Generatorn lade av, antagligen blev den överhettad eftersom det var väldigt varmt på torsdagen, säger Tommy Karlsson, som fick 25 minuters tillägg men på grund av en imponerand­e slutdag landade på en slutlig 15:e-plats i klassen.

– Det är synd att bilen krånglade, det hade nog kunnat bli en ganska bra placering annars, hävdar Tommy.

Sten Larsson/malin Axellie, SMK Trollhätta­n, kom på tionde plats i sin klass och blev 56:a totalt.

?? Bild: GÖRAN THOBIASSON ?? NÖJD. Anders Prick forsar fram på banan i sin Volvo. Trollhätte­bon kom på en 14:e-plats totalt i Midnattsso­lsrallyt.
Bild: GÖRAN THOBIASSON NÖJD. Anders Prick forsar fram på banan i sin Volvo. Trollhätte­bon kom på en 14:e-plats totalt i Midnattsso­lsrallyt.
 ?? Bild: CARL MAGNUSSON ?? MOT MEDALJ. Viktor Hagborg Asp är uttagen till EM i Tjeckien som spelas med start den 10 juli.
Bild: CARL MAGNUSSON MOT MEDALJ. Viktor Hagborg Asp är uttagen till EM i Tjeckien som spelas med start den 10 juli.