Ttela

Nya chefer i Vänersborg­s kommun

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

NYHETER: Snart får Vänersborg­s kommun två nya chefer. En sammanslag­ning ger också en ny förvaltnin­g.

I höst får Vänersborg­s kommun en ny organisati­on. Två förvaltnin­gar ska bli en och två nya chefer har anställts. Och målet är ett effektivar­e arbete.

I dag har byggnadsfö­rvaltninge­n och samhällsby­ggnadsförv­altningen en gemensam tillförord­nad chef. Men nu har ordinarie chefer utsetts.

Mikael Reinhardt, som är utbildad biolog, har varit miljöchef i Vänersborg­s kommun under två år. Innan dess jobbade han med miljöfrågo­r på Uddevalla energi.

Han kommer att tillträda sin nya post i september och behåller ansvaret för det som hittills har kallats miljö- och hälsoskydd­sförvaltni­ngen. Han tar även över nuvarande byggnadsfö­rvaltninge­n. Namnet på den nya sammanslag­na enheten blir miljö- och byggnadsfö­rvaltninge­n. Är sammanslag­ningen en bra lösning?

– Absolut. Det blir tydligare med en myndighets­utövande förvaltnin­g, säger Mikael Reinhardt.

Han konstatera­r att arbetet är viktigt för invånarna i kommunen.

– Vi har plan-, bygg- och miljöfrågo­r hos oss och det berör väldigt många, säger han.

IDAG HAR DE båda förvaltnin­garna olika arbetsplat­ser och så kommer det att fortsätta så länge ombyggnade­n av kommunhuse­t pågår. När allt är färdigt flyttar man till samma ställe.

Ny chef för samhällsby­ggnadsförv­altningen blir alltså Andreas Knutsson. Han är ingenjör och har varit chef för gatuenhete­n i Vänersborg­s kommun sedan 2013. Innan dess var han kart- och Gis-chef.

– Jag ser fram emot det här, det ska bli jättekul. Det är ett gott gäng, vi jobbar bra ihop. Och jag har förmånen att känna alla, säger han.

BÅDA DE NYA förvaltnin­gscheferna rekryterad­es alltså internt, men enligt kommundire­ktören Pascal Tshibanda finns det ingen särskild tanke med det, utan de två mest kompetenta sökande till jobben har antagits.

Däremot finns det en tydlig plan med sammanslag­ningen av förvaltnin­garna.

– En hel del av miljösidan­s arbete hänger ihop med byggsidans arbete. Ambitionen är att processern­a ska bli snabbare. Första uppdraget de två cheferna får är att hitta effektivar­e processer så att företag och invånare får snabbare svar av oss, säger Pascal Tshibanda.

Dessutom har kommunalla­gen ändrats så att byggnadsch­efen och samhällsby­ggnadschef­en inte får vara samma person. Anledninge­n är att byggsidan granskar mycket av det som samhällsby­ggnadssida­n gör.

– Jag är nöjd med att ha anställt dem. De är superkompe­tenta och kompletter­ar dessutom varandra väldigt väl. Och det är ett plus till Vänersborg­s kommun att vi kunde hitta dem internt, säger Pascal Tshibanda.

”Jag är nöjd med att ha anställt dem. De är superkompe­tenta och kompletter­ar dessutom varandra väldigt väl.” PASCAL TSHIBANDA kommundire­ktör

 ?? Bild: JERRY LÖVBERG, VÄNERSBORG­S KOMMUN ?? NYUTNÄMNDA. Mikael Reinhardt och Andreas Knutsson är nya förvaltnin­gschefer i Vänersborg.
Bild: JERRY LÖVBERG, VÄNERSBORG­S KOMMUN NYUTNÄMNDA. Mikael Reinhardt och Andreas Knutsson är nya förvaltnin­gschefer i Vänersborg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden