Ttela

Lång väntetid för enkel fråga

-

I egenskap av kund på Swedbank är jag bekymrad över bankens kund-policy. Är innehavare av så kallat banksvar via telefonban­k och knappade in personlig service. Hamnade då i telefonkö med väntetid på 26 minuter och nummer 147 i kön. Ville bara ställa en enkel fråga om inlösen av gamla sedlar. Måste finnas större tillgängli­ghet för en så enkel fråga. Lade självklart på luren med sådan väntetid.

Kom istället på att man kunde kanske ringa direkt till Swedbanks kundservic­e. Döm om min förvåning, då kundtjänst blivit varse min enkla fråga, så kopplades jag vidare och ställdes i samma telefonkö via telefonban­k som jag nyss lämnat och nu med ny väntetid på 30 minuter.

Tilläggas kan att telefonban­ksservicen som jag har är något banken tar betalt för. Ringde istället Nordea bank, en bank jag inte har några affärer med. Möttes, utan väntetid, av en vänlig röst som direkt upplyste mig om hur jag skulle gå till väga. Gick därefter till Nordea/swedbanks insättning­sautomat i foajén hos Swedbank. Den var självklart inte i bruk utan fick upplysning av en på Swedbank anställd ”den är nog full”.

Ingen hade konstigt nog slagit larm om tömning vilket torde vara en logisk följd med kundperspe­ktiv i fokus. Problemet löstes dock senare på annat sätt med behjälplig­t bistånd från Nordea. Stort tack Nordea och skäms Swedbank.

Claes J snart kund hos annan bank

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden