Ttela

Hilma uttagen till landslaget

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

19-åriga Hilma Lundqvist från Trollhätta­n är en stortalang i så väl fotboll som futsal. Nu har hon blivit uttagen i den sistnämnda sportens A-landslag. – Jag ser verkligen fram emot detta, berättar hon.

Lundqvist har trots sin ringa ålder på 19 år hunnit med en hel del hittills i sin fotbollska­rriär. Målvakten är nu inne på sin andra sejour i IK Gauthiod, efter att allting inletts i Trollhätta­ns BOIS och att hon även hunnit med en sväng i Skoftebyns IF.

Nu är hon förstamålv­akt i Grästorpsl­aget, som är ett stabilt mittenlag i division 1, men utöver det är hon också en av Sveriges mest framståend­e futsalmålv­akter och för sina fina prestation­er i IFK Uddevallas inomhusmål har hon belönats med en landslagsu­ttagning.

– Det känns jättebra, jag ser verkligen fram emot detta, säger Hilma, som fick det positiva beskedet av landslagsl­edningen.

– De berättade att de hade imponerats av mig i Uddevalla och att jag var uttagen i truppen, berättar Lundqvist, som samlas med landslaget i Stockholm den 14 juli. Därifrån beger sig landslaget i gemensam trupp till Finland, där dubbelland­skamp väntar 17-18 juli.

Som ung och lovande i både fotboll och futsal ställs Hilma inför en delikat situation, men än så länge har hon inte behövt välja sida.

– Just nu har vi uppehåll i fotbollen så det här var ett perfekt tillfälle att testa detta.

 ?? Bild: IFK UDDEVALLA ?? DEBUTANT. Hilma Lundqvist, här i IFK Uddevalla-mundering, väntas göra landslagsd­ebut i futsaldame­rnas kommande matcher mot Finland.
Bild: IFK UDDEVALLA DEBUTANT. Hilma Lundqvist, här i IFK Uddevalla-mundering, väntas göra landslagsd­ebut i futsaldame­rnas kommande matcher mot Finland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden