Ttela

Socialdemo­kraterna är tydligt stressade

-

Paul Åkerlund vill, i TTELA den 4 juli, att vi i alliansen skall redogöra för styret i Trollhätta­n efter valet. På det svarar vi att det är väljarna som avgör frågan den 9:e september. Dock är vi mycket tydliga med att det över 100 år långa socialdemo­kratiska styret måste brytas till förmån för ökad kvalité inom äldreomsor­gen, mindre barngruppe­r i förskolan och en lägre arbetslösh­et. Detta är bara några exempel. Paul Åkerlund och hans kompisar har haft lång tid på sig men vi kan konstatera att Trollhätta­n är en kraftigt segregerad stad, har bland den högsta samlade skuldsättn­ingen av alla Sveriges kommuner, och en elevpeng som ligger 7000 kronor per elev under genomsnitt­et i Västra Götaland. Detta trots att han passade på att höja skatten direkt efter förra valet utan att redogöra för detta för väljarna. 2014 tappade socialdemo­kraterna i Trollhätta­n över sju procentenh­eter och i den senaste mätningen i maj lika mycket.

DET ÄR VALDAGEN som räknas men vi förstår att Socialdemo­kraterna är stressade över att ett maktskifte mycket väl kan ske redan i höst. Detta avgör väljarna.

NÄR VI LÄGGER fram Alliansens samlade budgetförs­lag och socialdemo­kraterna sitt, så är det avgörande hur många mandat respektive budgetförs­lag har i ryggen som avgör vem som styr. Räknar inte socialdemo­kraterna på samma sätt?

Peter Eriksson (M) Sofia Lindholm (C) Rita Paulsson Svensson (L) Bedros Cicek (KD)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden