Ttela

De vill förändra synen på flyktingar

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Vad vinner samhället på att ta tillvara de nyanländas egna drivkrafte­r? Det försöker den Vänersborg­sbaserade organisati­onen Support Group Network svara på. Under torsdagsfö­rmiddagen var det deras tur att ta plats på Västsvensk­a Arenan i Almedalen.

Sedan starten på Restad gård 2014 har projektet Support Group Network, som verkar för att genom inkluderin­g och egenmakt integrera nyanlända och asylsökand­e, vuxit till en organisati­on som driver sin verksamhet både i Sverige och utomlands. Under Almedalsve­ckan är organisati­onen represente­rade, och under torsdagsfö­rmiddagen medverkade de i seminariet ”Egen kraft - nyckeln till hållbar integratio­n” som arrangerad­es av Högskolan Väst på Västsvensk­a Arenan.

”Almedalen är en riktigt bra arena för universite­t, politiska partier och så även för organisati­oner.”

INAM ALGOUL

– Det kändes definitivt som att vi fick igenom vårt budskap. Vi vill få bort den mörka bilden av flyktingar och att folk i stället ska se den potential som finns hos många av de människor som kommer hit, säger organisati­onens verksamhet­sutvecklar­e Inam Algoul.

Att Support Group Network fick chansen att medverka på Almedalsve­ckan var stort, säger hon och berättar att man även är där för att knyta kontakter.

– Almedalen är en riktigt bra arena för universite­t, politiska partier och så även för organisati­oner. Det är också lätt att få kontakt med andra organisati­oner som är intressera­de av vårt arbete. Bland annat fick vi kontakt med representa­nter från Stockholms Universite­t som driver ett liknande projekt, säger hon.

 ??  ?? Adnan Abdul Ghani och Inam Algoul represente­rar Support Group Network på Almedalsve­ckan.
Adnan Abdul Ghani och Inam Algoul represente­rar Support Group Network på Almedalsve­ckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden