Ttela

”Torka” kan påskynda evakuering

-

THAILAND: Efter ett par dagar med mindre regn har myndighete­rna lyckats pumpa ut stora mängder vatten ur grottan där 12 pojkar och deras fotbollstr­änare suttit fast i 11 dagar. Det har öppnat för möjlighete­n att få ut pojkarna tidigare än väntat. Men kraftigt regn väntas redan på söndag då man förutspår att det kan komma mer än 30 millimeter regn.

Men att dyka ut med pojkarna ur grottan har setts som väldigt riskabelt. Många av dem kan inte simma och efter att ha varit instängda i grottan i över 11 dagar utan tillräklig­t med mat skulle påfrestnin­gen bli stor.

Myndighete­rna letar också efter möjliga andra öppningar. Pojkarna befinner sig dryg en kilometer under marken och djungeln ovanför är tät men eftersom det finns gott om luft i grottan är det troligt att det finns en öppning till som kanske skulle kunna borras upp för att sen användas till att evakuera laget.

Det sista alternativ­et skulle vara att låta pojkarna vänta tills vattennivå­erna sjunker i slutet på regnperiod­en men det skulle innebära att de skulle vara fast i grottan i flera månader. (TT-AFP)

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden