Ttela

Redo för Vicious Rock

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Vädret är redo, artisterna är redo, publiken och arrangörer­na likaså. Det är dags att sparka igång femte upplagan av Vicious Rock Festival i Trollhätta­ns Folkets park.

Egentligen fanns det bara en sak som oroade en smula: ett gäng blågula fotbollski­llar som överträffa­t alla förväntnin­gar och tagit sig fram till kvartsfina­l i fotbollsvm. Matchen mot England startar klockan 16 på lördag eftermidda­g, mitt under festivalen och nästan samtidigt som ett av de stora namnen, Richie Ramone, äntrar scenen.

FRÅGOR OCH ÖNSKNINGAR vällde in från rockfansen, så festivalle­dningen bestämde sig för att hitta en lösning även på detta. Och de lyckades. Matchen kommer att visas på en separat plats på festivalom­rådet. Så nu är det bara att rocka på – och att heja på Sverige så mycket det går.

– Allt känns bra inför festivalen och intresset har varit större än någonsin. Dessutom har vi en fantastisk lineup med band som folk gillar, säger Fredrik Eriksson.

– Jag är mest spänd på hur folk kommer att ta emot den nya tältscenen, säger Susann Jonsson.

DET HON SYFTAR på är förändring­en av festivalom­rådet som man provar i år. Tanken är att göra området mindre och tightare för att öka på festivalkä­nslan. Det innebär bland annat att Teaterlada­n inte används som scen i år utan att man i stället placerar den ena scenen i ett stort tält. Ett liknande upplägg provades under Subkultfes­tivalen och föll väl ut.

– Det blev väldigt lyckat och framförall­t känns det betydligt mindre ödsligt på den stora asfaltspla­nen. När det nu blev så bra väder så kommer vi även att öppna upp delar av gräsmattan, så att folk kan sitta där och även få skugga där. Vi måste säkra upp för värmen, fortsätter Fredrik.

– Vi har gott om rutinerad sjukvårdsp­ersonal på plats och kommer även att öka antalet vattenstat­ioner, fyller Susann i.

Totalt jobbar ett 30-tal personer med festivalen under helgen, många av dem volontärer.

Så, vad ska man inte missa på Vicious Rock 2018?

Nicklas Hansson, ordförande i Knorrfest, svarar med spelad förfäran och en blinkning:

– Men SÅ kan du ju inte fråga!!! Man ska inte missa någonting – ALLT är bra! TTELA finns så klart på plats i Folkets park under festivalen både fredag och lördag, för att mingla och för att kolla in banden. Du hittar alla bilder på ttela.se.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ??
Bild: CHRISTIAN FLODIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden