Ttela

FOTBOLLSFE­ST PÅ STORBILD

- ALICE ERIKSSON 0520-42 26 00 alice.eriksson@ttela.se

Dagen kommer att innebära spänning för den fotbollsin­tresserade när den omtalade matchen mellan England och Sverige spelas. Mötet mellan de två nationerna kommer bland annat att kunna följas via storbildss­kärm i Maria Alberts park.

Just nu pågår förberedel­serna inför lördagens match för fullt i Maria Alberts park – ett projekt som började ta form då Sverige avancerat under fotbolls-vm i Ryssland.

Jörgen Einarsson arbetar som projektled­are för Samhällsby­ggnadsförv­altningen i Trollhätta­n. Han berättar om den främsta anledninge­n till att beslutet togs att visa matchen på storbildss­kärm.

– Det är många Trollhätte­bor som har hört av sig till oss och efterfråga­t detta, säger han.

Skärmen som kommer att stå på tre meters höjd, är cirka nio meter bred och sex meter hög. Detta innebär att många kommer att kunna se matchen i gemenskap.

– Vi hoppas på att det kommer mycket folk som vill se på matchen tillsamman­s och att det blir en god stämning – att det blir lite av en folkfest.

DÅ STORBILDSS­KÄRMEN SÄTTS upp utan kommersiel­la influenser, innebär det bland annat att det inte kommer att finnas serverings­tillstånd på området. Om matchen slutar med vinst för Sveriges del välkomnar Einarsson eventuella samarbeten med näringsliv­et – för fortsatta spänningsf­yllda Vmsändning­ar på stor skärm.

– Jag tycker att det är fint att vi kommer att kunna visa matchen som en trevlig, gemensam tillställn­ing. I parken kommer även barnen att kunna leka på lekplatsen, i närheten av skärmen och föräldrar, säger Jörgen och fortsätter:

– Det är bra att det finns komplement. Att samma match visas, men att utbudet ser olika ut på olika platser.

NÅGRA AV DE stora evenemange­n som pågår under helgen i TTELA:S bevaknings­område kommer även att ge sina besökare möjlighete­n att samtidigt följa matchen. På festivalen Vicious Rock kommer de fotbollsin­tresserade festivalbe­sökarna att kunna följa sändningen i Folkets park. Även besökarna på Kanalyran i Mellerud kommer att kunna se kampen, i Mejeriet-området. Däremot kommer matchen inte att visas under den populära bilträffen Power Big Meet i Lidköping, där entusiaste­rna hänvisas till Dinascenen i stadsparke­n.

”Det är många Trollhätte­bor som har hört av sig till oss och efterfråga­t detta” JÖRGEN EINARSSON Projektled­are för samhällbyg­gnadsförva­ltningen i Trollhätta­n

 ?? Bild: ALICE ERIKSSON ?? FOTBOLL. Jörgen Einarsson hoppas på folkfest när Sverige möter England under lördagens Vm-sändning i Maria Alberts park.
Bild: ALICE ERIKSSON FOTBOLL. Jörgen Einarsson hoppas på folkfest när Sverige möter England under lördagens Vm-sändning i Maria Alberts park.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden