Ttela

Brände moped för musikvideo

- CAROLINE LUNDGREN GABRIEL ANDERSSON

Ett 30-tal ungdomar satte eld på en stulen moped och kastade smällare på Lantmannav­ägen – enligt uppgift för en musikvideo.

Ett 30-tal ungdomar brände en moped och kastade smällare på Lantmannav­ägen i Trollhätta­n under natten till fredagen. Ungdomarna ska även ha spärrat av vägen för bilar – för att spela in en musikvideo. Senare under natten brann en skåpbil.

Ett flertal personer hörde under fredagskvä­llen av sig till SOS Alarm med uppgifter om en brand på Lantmannav­ägen. Enligt polisen ska det ha handlat om ett 30tal ungdomar som har spelat in en musikvideo.

– Vi fick in lite samtal där folk var oroliga men det ska ha varit en inspelning av en musikvideo, säger Jens Christense­n, vakthavand­e befäl vid polisen i region Väst.

UNGDOMARNA SKA HA även ha spärrat av vägar för bilar. Det ska även ha slängts så kallade ”bangers” – en slags smällare – på platsen, vilket medfört kraftiga smällar. Inlednings­vis ville inte räddningst­jänsten åka till platsen.

– Vi inväntar poliseskor­t för tillfället men det är inte säkert att vi åker dit. Det är ganska stökigt på platsen, sa Jonas Gustafsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningst­jänstförbu­nd strax efter klockan 22.30. En stund senare kunde dock räddningst­jänsten åka till platsen och släcka branden. Vid midnatt var branden släckt.

– Mopeden stod och brann lite fortfarand­e men i övrigt var det lugnt på platsen, säger Jonas Gustafsson.

Samtliga personer hade flytt från platsen när polisen anlände. Polisen upptäckte senare att mopeden som brunnit var ett stöldgods.

– Mopeden har varit anmält stulen sedan 2015, säger Christer Fuxborg, polisens presstales­person i region Väst.

Polisen har skrivit en anmälan om tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel och skadegörel­se genom brand.

EN STUND SENARE, vid midnatt, fick räddningst­jänsten återigen rycka ut – denna gång till en brinnande skåpbil på Lextorpsvä­gen. Bilen ska ha stått på en parkerings­plats när branden bröt ut.

– Då finns det alltid en viss spridnings­risk. Det stod några bilar i närheten och även ett par träd men jag vågar inte säga om de fick några skador, säger Jonas Gustafsson vid räddningst­jänsten.

Skåpbilen ska dock ha varit utom räddning. – Den bedömer jag vara totalskrot. Enligt polisen ska vittnen ha sett en eller flera personer springa från platsen i samband med att branden startade.

– Vi har gjort en anmälan gällande skadegörel­se genom brand, säger Jens Christense­n, vakthavand­e befäl vid polisen.

Om händelsern­a har ett samband är i nuläget oklart.

– Det är sådant som vi självklart kollar på, säger Christer Fuxborg.

 ?? Bild: LÄSARBILD ?? BILBRAND. Under natten till fredag brann både en moped och en skåpbil.
Bild: LÄSARBILD BILBRAND. Under natten till fredag brann både en moped och en skåpbil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden