Ttela

Misstänkta har släppts

- HANNA DAHLSTRÖM 0520-42 26 00 hanna.dahlstrom@ttela.se SUZANNE WERNER 0520-42 26 19 suzanne.werner@ttela.se CAROLINE LUNDGREN 031-62 40 00 caroline.lundgren@gp.se

Tre av de fyra personer som har suttit anhållna misstänkta för mordet på en man i 30-årsåldern, släpptes under fredagen.

På fredagen släpptes tre av de fyra som tidigare anhållits skäligen misstänkta för mord alternativ­t dråp på en man i Vänersborg. Polisen är förtegen om omständigh­eterna.

Det pågår ett intensivt polisarbet­e med att utreda vad som verkligen hände natten till onsdagen. Polisen kan i nuläget inte säga så mycket om vad som framkommit i utredninge­n av det misstänkta mordet.

FYRA PERSONER, TVÅ män och två kvinnor, anhölls strax efter mordet. En man anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord och de andra tre skäligen misstänkta för mord alternativ­t dråp.

Under fredagseft­ermiddagen meddelade polisen först att mannen som är skäligen misstänkt hade släppts, men uppgav att han fortfarand­e är misstänkt.

– Jag kan inte kommentera varför vi släppte honom, säger Sten Rune Timmersjö, chef för avdelninge­n för grova brott i Fyrbodal.

Strax innan klockan 16 på fredagen meddelade polisen att ytterligar­e en person släppts – en kvinna i 50-årsåldern. Vid 16.30 bekräftade­s att även en kvinna i 30-årsåldern släppts. Timmersjö vill inte kommentera varför de släpptes, men misstanke kvarstår.

EN PERSON SITTER fortsatt frihetsber­övad på sannolika skäl misstänkt för mord alternativ­t dråp. Det är en man i 30-årsåldern, som också var den som först greps av polis i samband med det misstänkta mordet. Enligt Timmersjö kommer häktningsf­örhandling ske på lördagen vid Uddevalla tingsrätt.

Han berättar att de just nu arbetar intensivt med mordutredn­ingen.

chef för polisens avdelning grova brott

– Det är förhör i olika former med de misstänkta, vittnen och anhöriga till alla inblandade. Även undersökni­ng av mobiltelef­oner.

Kände de misstänkta offret?

– Det kan jag inte berätta än, säger Timmersjö.

I torsdags sa du att de misstänkta inte var kända av polisen sedan tidigare. Är offret känt av polisen sedan tidigare?

– Nej, han har inget brottsregi­ster och var inte känd av oss.

De misstänkta förnekar brott. Hävdar de nödvärn?

– Jag kan inte gå in på vad som sagts i förhör.

Brottsplat­sen var fortfarand­e avspärrad på fredagsför­middagen. TTELA:S reporter var på plats och träffade några boende i området.

– Jag gick ut tidigt på onsdagsmor­gonen och det var fullt med poliser här. Ett stort område var avspärrat med polisband. Jag såg och hörde inget under natten, men jag bor ju inte alldeles intill. Man undrar vad som hänt? säger en boende.

”Han har inget brottsregi­ster och var inte känd av oss”

STEN-RUNE TIMMERSJÖ

 ?? Bild: SUZANNE WERNER ?? AVSPÄRRAT. Brottsplat­sen på Holmängen var under gårdagen fortfarand­e avspärrad.
Bild: SUZANNE WERNER AVSPÄRRAT. Brottsplat­sen på Holmängen var under gårdagen fortfarand­e avspärrad.
 ??  ?? MISSTÄNKT SLÄPPT. En av de anhållna personerna släpptes under gårdagen.
MISSTÄNKT SLÄPPT. En av de anhållna personerna släpptes under gårdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden