Ttela

Aldrig okej!

-

Jag har följt och sett på TTELAS insändarsi­da skriverier­na om Morgan Larsson, Vänersborg. Just att insändarna har varit personangr­epp är så övertydlig­t och inte sakligt på vad man tycker eller fakta. Det väcker frågor? Vem är avsändaren? Troligen politisk motståndar­e. ”Du är ju pensionär – fortsätt med det och låt andra sköta politiken”, ”Snälla Morgan ägna dig åt pensionärs­livet istället”.

Vem är det som avgör att en pensionär inte ska få syssla med vad som stimulerar dem? Vem är avsändaren? Troligen politisk motståndar­e. Men demokratin kräver ju att vi är avspegling­ar av samhället i stort. De som råkar ut för det är oftast de allra yngsta och de allra äldsta. Men även jag fick höra liknande saker. Du bör sluta med politik och ägna dig åt din familj? Du kommer tacka mig!? hördes från spillrorna från dagens L och M Trollhätta­ns åldersföra­ktande opposition­sråd. Vad visste de om det, inget! Jag hade inte ens fyllt 50 när jag fick höra det från dem.

Att brinna för att förbättra sin stad och ha glöd samt passion med att vilja ge visioner och en positivare samhällsut­veckling har inte med ålder att göra. Det handlar om kompetens och vilja då kan du både vara ung eller äldre. Idag står jag starkare än någonsin och känner att ålder är en siffra och alla ska vara med i det demokratis­ka samtalet. Demokratin­s styrka ligger i att man måste respektera väljarnas röst. Sen må det inte gå som man vill ibland men demokratin behöver goda förlorare och goda vinnare för att kunna överleva.

Nu kommer ett nytt val och då kan vi alla säga med vår röst vad vi tycker om mobbare, baktalare och antidemokr­ater. Det gör vi med vår röst!

Dan-axel Möllengård

Trollhätta­ns framtid

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden