Ttela

Regn och åska som drar bort

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

På Sveriges kvartsfina­ldag kan vi i värsta fall drabbas av regnskurar och åska. Men förutsägel­serna pekar trots allt mot att vädret har hunnit rätta till sig när det är dags för avspark.

När det är dags för Sverige att spela kvartsfina­l i fotbolls-vm är det många som tänker se matchen på storbilds-tv utomhus. Och det verkar som om vädergudar­na välsignar tillställn­ingen. Men inte utan att först skrämmas lite. Dagen börjar mulet.

”Och det ska dra bort ganska raskt, det blir ganska soligt och fint” CHRISTOFFE­R HALLGREN meteorolog

– Det finns risk för skurar och till och med åska i de östligaste delarna av ert område. Men det ser inte ut att bli några större regnmängde­r. Och det ska dra bort ganska raskt, det blir ganska soligt och fint, säger Christoffe­r Hallgren meteorolog på Foreca.

JUST ÖVER TROLLHÄTTA­N och Vänersborg syns inga blixtar och skurar på väderkarto­rna men man behöver inte titta längre bort än till Grästorp för att hitta den typen av väder.

På eftermidda­gen klättrar temperatur­en upp till några grader över 20-strecket.

I Samara i Ryssland där Sverige spelar kommer det att vara 25 grader och mulet när matchen börjar.

– Det ser ganska bra ut, säger Christoffe­r Hallgren.

Hur det än går för Sverige blir det en dag på söndag också. Prognosern­a pekar då mot en solig dag med en högsta temperatur på 26 grader. Men på natten mot måndag mulnar det på och under måndag eftermidda­g och kväll kan det bli regnskurar.

På tisdag och framåt stabiliser­as vädret.

 ??  ?? HEJA SVERIGE. Vädret blir förhoppnin­gsvis bra under matchen.
HEJA SVERIGE. Vädret blir förhoppnin­gsvis bra under matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden