Ttela

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Fotbollsfe­st med Sverige i en Vm-kvartsfina­l mot England och samtidigt V75, ja det blir tufft för Halmstadtr­avet.

Mitt tips? Svensk seger och hyggligt med folk ändå på travet.

Jag gick all in i V75 i torsdags och hade sex av stallets hästar till start, så denna lördag följer jag V75 via Atg-live och Sveriges drabbning i teve. Mycket talar för att det kan bli en lördag utöver det vanliga.

Het spik garderas ...

Halmstads V75:a har inga klockrena singelstre­ck undantaget då Day or Night in i en gulddivisi­on med enbart sju ekipage.

Jag väljer dock att gardera på det stora systemet då Jairo kan avsluta vasst. Dessutom är El Diablo BR svårtaxera­d, men vi vet ju vad Daniel Redéns hästar kan. På Kalmar plockade ju Heavy Sound ner storfavori­ten Cyber Lane.

Kanske blir den en repris här; Johan Unterstein­er förlorar med favoriten mot en Redén-häst.

Offensiva takter

Jag väljer att singelstre­cka Aileron och Vamp Kronos, dels för att det är bra hästar för klassen, dels att de har bra utgångsläg­en.

Robert Bergh är en frän spetskusk, ni har säkert sett det och jag har också ”råkat ut” för det – alltså då Robert bestämt sig för spets är det all in som gäller.

Aileron är inte den som radar upp segrar och det var länge sedan han vann i V75, men nu är det spetsläge och sexåringen brukar svara för starka insatser i den positionen.

Och, Robert vet att segerchans­en ligger i att det blir ledning.

Vamp Kronos bara bäst

I Vamp Kronos har Jerry Riordan ett fyraårigt sto av högsta klass och hon är min favorit till segern i Stosprinte­rn.

Hon var riktigt bra i försöket och vann med krafter kvar. Björn Goop körde också offensivt och vad jag läst mig till blir det samma upplägg den här gången; full attack i tredje spår när hon travat in sig, sedan utvändigt ledaren eller spets.

I övrigt; strålande väder men en regnperiod på några dagar är välbehövli­gt.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden