Ttela

Mordmisstä­nkt tar tillbaka erkännande

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Mannen som misstänks ha knivmördat en kvinna i Mellerud har tagit tillbaka sitt erkännande. Åklagaren menar dock att misstankar­na mot mannen stärkts och hon kommer att begära honom häktad.

Klockan ett, natten till måndag, larmades ambulans och polis till en lägenhet i centrala Mellerud. På platsen fanns en svårt knivskuren kvinna, ambulans och polis startade livräddnin­g men kvinnans liv gick inte att rädda. På platsen greps en 50-årig man, en man som hade en relation med det 40-åriga brottsoffr­et. Mannen anhölls senare misstänkt för mord.

En annan person än den misstänkte mannen hade larmat polisen.

– Jag vill inte gå in på om det fanns andra personer i lägenheten. Det är för tidigt innan alla har hörts, säger Karin Pedersen, åklagare i ärendet.

Initialt erkände mannen att han dödat kvinnan, men han har nu ändrat inställnin­g.

– Under gårdagens förhör (läs måndag) ändrade han sin inställnin­g och förnekar nu brott. Närmar än så vill jag inte gå in på det, fortsätter åklagaren. Är det vanligt att personer först erkänner och sen tar tillbaka sitt erkännande?

– Det är inte ovanligt, det är det inte.

Under måndagen och tisdagen har det hållits förhör med den misstänkte mannen och med ett flertal vittnen. Polisen har också genomfört dörrknackn­ing i området.

– Det finns en del personer kvar att höra men jag vill inte gå in på hur många vittnen det rör sig om, fortsätter åklagaren.

Ett misstänkt mordvapen har hittats men åklagaren vill inte kommentera närmare vad det rör sig om.

Polis och åklagare börjar få en bild av händelsefö­rloppet efter måndagen och tisdagens utrednings­arbete.

– Det finns luckor att fylla och det är för tidigt att spika det innan all muntlig och teknisk bevisning är klar. Det jag kan säga är att misstankar­na mot mannen har stärkts.

En häktning av mannen är därför nära föreståend­e, fortsätter åklagaren.

– Jag kommer sannolikt komma in med en häktningsf­ramställan under onsdagen.

 ?? Bild: MINNA ULIN ?? MORD. Natten till måndag knivhöggs en kvinna till döds i centrala Mellerud.
Bild: MINNA ULIN MORD. Natten till måndag knivhöggs en kvinna till döds i centrala Mellerud.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden