Ttela

Trollhätte­bo misstänks ha mördat vän

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

En Trollhätte­bo i 60-årsåldern sitter häktad misstänkt för ett mord begånget i Säffle. Enligt åklagaren är offret och den misstänkte mannen vänner sedan många år.

I början av juli larmas ambulansen till en bostad utanför Säffle i Värmland. I bostaden finns en livlös man samt en 60-årig man hemmahöran­de i Trollhätta­n som larmat.

– Den avlidne mannen har skador som göra både ambulanspe­rsonalen och polisen fundersamm­a, säger Niclas Wargren, åklagare i ärendet.

60-åringen grips därefter av polisen, anhålls och i förra veckan häktades han av Värmlands tingsrätt misstänkt för mord alternativ­t grov misshandel och vållande till annans död.

På plats har polisen gjort en teknisk undersökni­ng och den döde mannens kropp ska också undersökas. Enligt tingsrätte­ns dagboksbla­d ska den misstänkte 60-åringen också genomgå en mindre sinnesunde­rsökning, en så kallad paragraf sju-undersökni­ng.

I övrigt är åklagaren förtegen om vad som hänt.

– Av utrednings­tekniska skäl och för att vi inte kommit så långt än kan jag inte gå in på fler detaljer, fortsätter han.

De båda männen beskrivs av åklagaren som gamla vänner och den döde mannen ska ha vistats i bostaden under några månader före det misstänkte mordet

60-åringen är sedan tidigare känd av polisen.

– Han är dömd för brott tidigare, men det ligger långt tillbaka i tiden, säger åklagaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden