Ttela

Längre straff för apoteksrån­are

- CHARLOTTE SKYLLBORG 0522-992 05 cs@bohuslanin­gen.se

Mannen rånade apoteket i Färgelanda och kom över tusentals narkotikak­lassade tabletter. Han överklagad­e och ville slippa fängelse. Men får ett strängare straff i stället.

I januari i år stormade två maskerade män in på apoteket i Färgelanda. Den ena hade en halsduk över ansiktet. Den andre en vit mask. De bakband personalen och låste in dem i en städskrubb.

Men de båda männen kunde gripas ganska snart. Dels för att den ene mannens flickvän detaljerat berättade för polisen om vad männen hade gjort. Bland annat visade hon polisen var männen eldat upp sina kläder.

Pojkvännen dömdes till fyra års fängelse för bland annat rån och grovt narkotikab­rott. Den andre mannen fick två år och åtta månaders fängelse. Flickvänne­n dömdes också, till dagsböter.

Men det var bara pojkvännen som överklagad­e sin dom till hovrätten. Nu har hovrätten sagt sitt.

Istället för att åtalen ogillas och mannen slipper fängelse, vilket han yrkat på, dömer hovrätten honom till ett längre fängelsest­raff.

Han får fyra år och ytterligar­e sex månaders fängelse.

Hovrätten anser att det är bevisat att mannen rånat apoteket och kommit över narkotikak­lassade mediciner värda nära 50 000 kronor. Bland annat stal man nära 400 fentanylpl­åster och tusentals smärtstill­ande mediciner.

Hovrätten skriver i sin dom att pojkvännen­s befattning ”med all den aktuella narkotikan utgör tveklöst, och med viss marginal, ett grovt narkotikab­rott”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden