Ttela

Modric ska frälsa

VM: MÖJLIGHET TILL NY MEDALJCHAN­S EFTER 20 ÅR

-

– Vi fortsätter att få samma frågor och ge samma svar, sade Kroatiens Ivan Perisic förra veckan.

DE KROATISKA SPELARNA vet att Luka Modric kommer på tal i nästan alla intervjuer och i svaren lyser deras beundran för kaptenen igenom.

32-åringen har stått för ett imponerand­e mästerskap så här långt och nu är han en av huvudfigur­erna i kroaternas jakt på sin första Vmfinal.

– Jag har känt Luka i många år nu. Han förtjänar allt beröm han får från media och folket. Han har jobbat väldigt hårt för att ta sig hit. Vi följer vår ledare och om vi får ett bra resultat och han belönas med Ballon d’or förtjänar han det. Jag önskar honom det, säger Mario Mandzukic.

Kroatien tog brons i sitt första VM för 20 år sedan. Nu ska laget, med Luka Modric i spetsen, överträffa det – och samtidigt släcka de engelska finaldrömm­arna. – Vi har allt som behövs för att gå ett steg längre, säger mittfältar­en.

DEN RUTINERADE REAL Madridspel­aren har stått i fronten i flera smärtsamma mästerskap­sförluster för Kroatien, med uttåget i kvartsfina­l efter straffavgö­rande mot Turkiet i EM 2008, då han själv missade en straff, och även i EM för två år sedan då de släppte in mål i förlängnin­gen i åttondelsf­inalen mot Portugal.

– Vi har tagit en lite svår rutt hit. Vi har haft otur i tidigare mästerskap, men i år tar vi igen det, säger Modric.

Kroatien har tvingats till 120 minuters spel plus strafflägg­ningar i sina två senaste Vm-matcher, och

 ??  ?? STORT ANSVAR. I alla intervjuer kommer Kroatiens lagkapten Luka Modric på tal. Nu vill han föra landet längre än bronset de tog 1998.
STORT ANSVAR. I alla intervjuer kommer Kroatiens lagkapten Luka Modric på tal. Nu vill han föra landet längre än bronset de tog 1998.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden