Ttela

Selma vidare till riksfinal

- ING-MARIE NORRMAN

Helgen som gick avgjordes Sugar Cup:s fem regionalfi­naler och en av dem i TTELA-LAND. 24 ekipage från Västra Götaland, Bohuslän, Värmland och Dalsland gjorde upp om de två åtråvärde finalbilje­tterna i den vackra miljön på Baldersnäs.

För Selma Hansson och hennes ponny Shanbo Lucy, Dalslands Hsk, gick det som på räls och hon red hem segern för ryttare upp till och med 13 år.

Tillsamman­s med Ellen Reis, Trossnäs FRK, som vann gruppen över 14 år, får hon nu represente­ra i riksfinale­n.

Selma var naturligtv­is mycket glad över segern:

– Det känns jättebra, men jag trodde först inte att jag hade vunnit, jag trodde de skojade med mig.

SELMA SOM SLUTADE på 7,7 poäng berättar att domaren tyckte att hon visade en följsam, lugn och säker ridning och hon ser nu framemot finalen som går på Flyingehus i Skåne om ett par veckor.

I Sugar Cup är upplägget att man tillsamman­s tränar sig fram till regionfina­len och här bedöms hur väl man rider och hur samspelt man är med sin ponny. Även inför riksfinale­n kommer det att bli en träning på banan innan.

Finalen går i samband med den nya Sommarveck­an i fälttävlan som arrangeras i Skåne, där Sugar Cup i år också firar tioårsjubi­leum.

Uddevalla stod som värd för lokala hopptävlin­gar för ponny och häst, och här gick det mycket bra för ett gäng Vrf-ekipage.

Mira Hagemann och Ballyknock Freckle hoppade hem segern i både lätt B och lätt B+, medan klubbkamra­terna Felicia Reuterberg, på My Erris Silver Sands, och Alva Martinson, på Magneto Charlie, slutade tvåa (i lätt B) respektive trea (i lätt D).

”... jag trodde först inte att jag hade vunnit, jag trodde de skojade med mig” SELMA HANSSON

Dalslands HSK

Nellie Olsson, Dalslands HSK, fixade en tredjeplac­ering i lätt D med Mc Gregor.

De främsta lokala placeringa­rna för hästekipag­ens del, som tävlade under söndagen, gick till Rebecka Hansson och Collingwoo­d, som vann 1,10-klassen och även slutade som tvåa i den efterfölja­nde 1,15-klassen.

Daniella Daoud/norton, NÄRK, knep en andraplace­ring i 0,90 medan Malin Nilsson/bollinger, DHSK, placerade sig som fyra i 1.10.

Vid de lokala dressyrtäv­lingarna på Orust red Felicia Nolåker hem en seger i lätt B:1 med Scaramandr­ine på 74,82 procent. I lätt C:1 blev det 69,82 procent och en andraplace­ring med Marpilen.

 ?? Bild: JESSICA SUNDÉN ?? FINALKLAR. Selma Hansson och Shanbo Lucy är klara för final i Sugar Cup.
Bild: JESSICA SUNDÉN FINALKLAR. Selma Hansson och Shanbo Lucy är klara för final i Sugar Cup.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden