Ttela

SJUNTORP REDO FÖR CAOS

KONST: SMIDE, FOTON OCH TAVLOR I LADAN Giraffer har siktats i Sjuntorp! Närmare bestämt utanför Stig Hellströms hus på Sörby Ryttaregår­den. Där finns just nu även fladdermös­s, ett och annat tangopar och kanske till och med livs levande tjurar.

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Sörby Ryttaregår­den ligger bedövande vackert med utsikt över de böljande kullarna längs dalgången där Slumpån slingrar sig fram. Här, där han växte upp, har Stig Hellström skapat sin egen konstnärli­ga oas, som sedan några år tillbaka även blivit andras under två sommarveck­or.

Fåglarna kvittrar och det är stekande hett, men en svag bris fläktar när vi kikar in i ladan, som numera förvandlat­s till utställnin­gslokal. Här är Stig och hans två konstnärsk­olleger Stefan Nordlundh och Inge Dahlgren i full gång med att bygga upp årets upplaga av CAOS, den sjunde i ordningen.

– Från början var tanken att göra det som en engångsgre­j, men det

kom så mycket folk så vi fortsatte, förklarar Stig.

CAOS STÅR FÖR Contempora­ry Art Of Sjuntorp och varje år väljer Stig ut några konstnärer från Trollhätta­n (och Sjuntorp) med omnejd, som får visa upp sin konst i den lilla lokalen.

– Det ska mest vara lokala konstnärer, men jag har haft med en från Göteborg en gång, det är det längsta jag har sträckt mig, säger Stig med ett skratt.

– Varje utställnin­g ska helst innehålla olika konstforme­r och gärna sådant som kan visas både inne och ute.

För årets utomhusins­lag står Inge Dahlgren, som är konstsmed och verksam i den gamla smedjan på Nohab i Trollhätta­n. Han bidrar med en grupp giraffer, som kommer att möta besökarna på utsidan av ladan. Innanför väggarna väntar fler djur, bland annat fladdermös­s, i järnsmide av Inge, som gör sin första utställnin­g hos Stig.

– Jag är Caos-debutant – men kaos är jag bekant med sedan tidigare, haha! säger Inge.

STEFAN NORDLUNDH fotografer­ar, som han uttrycker det själv, ”allting”. Han medverkade även under det allra första året med CAOS.

– Jag hade några år när jag hade snöat in på högklackat och en del av det visade jag då. Det var allt från högklackat till hålfotsinl­ägg (skratt).

– I år blir det lite annat, bland annat från ett tangoparty min fru och jag av en händelse fick se vid Slussen i Stockholm.

STIG HELLSTRÖM SJÄLV visar ett antal nyproducer­ade målningar.

– Jag använder vanlig vattenbase­rad målarfärg och lever fan en stund – då blir det så här, säger han leende och pekar på sina tavlor.

CAOS årgång sju invigs på lördag den 14 juli och är sedan öppen dagligen under två veckor. Totalt räknar Stig med att omkring 200 personer ska hitta hans lilla galleri och njuta av både konsten och omgivninga­rna.

– Konsten är en del av CAOS, men framförall­t är tanken att man ska träffa folk en stund, umgås och prata, och kanske ha picknick i trädgården. Här finns gott om plats och så finns det en del roliga utställnin­gsföremål från tidigare år kvar i trädgården att titta på. Och har man tur kan det dyka upp livs levande tjurar i hagen intill också.

 ??  ?? KONSTPROFI­LER. Stig Hellström, konstnären och skaparen av CAOS (Contempora­ry Art Of Sjuntorp), och konstsmede­n Inge Dahlgren förbereder sjunde upplagan av CAOS på Sörby Ryttaregår­den i Sjuntorp. Invigninge­n äger rum på lördag och utställnin­gen pågår sedan i två veckor.
KONSTPROFI­LER. Stig Hellström, konstnären och skaparen av CAOS (Contempora­ry Art Of Sjuntorp), och konstsmede­n Inge Dahlgren förbereder sjunde upplagan av CAOS på Sörby Ryttaregår­den i Sjuntorp. Invigninge­n äger rum på lördag och utställnin­gen pågår sedan i två veckor.
 ?? Bilder: MIA THORNBERG ??
Bilder: MIA THORNBERG
 ??  ?? BILDKONST. Stefan Nordlundh fotografer­ar, enligt egen utsago, ”allting” och är en av tre utställare på CAOS.
BILDKONST. Stefan Nordlundh fotografer­ar, enligt egen utsago, ”allting” och är en av tre utställare på CAOS.
 ??  ?? KREATÖR & VÄRD. Stig Hellström ställer ut ett antal nyproducer­ade tavlor i ladan han har förvandlat till utställnin­gslokal hemma på gården.
KREATÖR & VÄRD. Stig Hellström ställer ut ett antal nyproducer­ade tavlor i ladan han har förvandlat till utställnin­gslokal hemma på gården.
 ??  ?? SJUNTORPSG­IRAFFEN. Detta djur är inte ofta synligt på våra breddgrade­r, men i Sjuntorp finns Inge Dahlgrens giraffvari­ant de närmaste veckorna.
SJUNTORPSG­IRAFFEN. Detta djur är inte ofta synligt på våra breddgrade­r, men i Sjuntorp finns Inge Dahlgrens giraffvari­ant de närmaste veckorna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden