Ttela

Nästan hundra förhör har hållits

- HANNA DAHLSTRÖM 0520-42 26 00 hanna.dahlstrom@ttela.se

NYHETER: En vecka har gått sedan en man hittades död i ett bostadsomr­åde i Vänersborg. Polisen arbetar fortfarand­e med att finkamma brottsplat­sen.

Det började som en festkväll och slutade med ett misstänkt mord. En vecka har gått sedan en man hittades död i ett bostadsomr­åde i Vänersborg. Polis och åklagare är fortsatt förtegna om vad som kommit fram i utredninge­n, men man har hållit nästan 100 förhör och platsen finkammas av teknikerna.

Det var på onsdagen förra veckan som polis larmades till ett bostadsomr­åde i Vänersborg tidigt på morgonen. En man i 30-årsåldern hittades död i anslutning till en bostad. Polisen misstänkte mord och gick sedan ut med att mannen skjutits ihjäl.

Redan samma dag greps och anhölls en man i 30-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord. Ytterligar­e tre personer greps och anhölls skäligen misstänkta för mord; en man och två kvinnor. Dessa tre släpptes på fredagen, men är fortsatt misstänkta. Mannen i 30-årsåldern häktades på lördagen på sannolika skäl misstänkt för mord. Han nekar till anklagelse­rna.

SOM TTELA TIDIGARE berättat kände inte den häktade mannen och brottsoffr­et varandra. Under utrednings­arbetet har det framkommit att de kom i kontakt med varandra under en festtillst­ällning samma kväll som Sverige mötte Schweiz i fotbolls-vm.

– Det var en ny bekantskap som hade uppstått, säger Sten-rune Timmersjö, chef för avdelninge­n för grova brott i Fyrbodal.

Hur kom det sig att brottsoffr­et var på platsen?

– Det vill jag inte säga.

Vad har lett fram till att personen skjutits?

– Det vill jag inte gå in på. Det är en sådan sak vi håller på att utreda.

Fyra personer är misstänkta, hur många ska ha varit på platsen när offret skjutits?

– Det är också sådant vi försöker få klarhet i, men det är inget jag kan säga just nu.

– Någon tidpunkt kan jag inte säga.

Kroppen hittades utomhus, vart har mordet begåtts?

– Det vill jag inte uttala mig om. Under början av denna vecka var den tekniska undersökni­ngen ännu inte avslutad. Vad som framkommit hittills av den vill StenRune Timmersjö inte kommentera.

– Det är omfattande tekniska undersökni­ngar i sådana här ärenden. Det är ett ställe där ett så pass grovt brott har begåtts, så det finkammas – varje centimeter tittas på. Vi är långt ifrån klara med platsen.

Utrednings­arbetet fortsätter och man kommer hålla fler förhör med bland annat de misstänkta.

Finns det vittnen?

– Vi är nog uppe i nästan 100 förhör och det är personer som sett saker, som gjort iakttagels­er, så det finns i olika former, säger Stenrune Timmersjö.

”Vi är nog uppe i nästan 100 förhör”

STEN RUNE TIMMERSJÖ

chef för avdelninge­n för grova brott i Fyrbodal.

Polisen har tagit vapen i beslag som hittats i anslutning till bostaden den aktuella morgonen. Vad för typ av vapen eller vem som ska äga dessa vill man inte uttala sig om.

åklagare i

DANIEL EDSBAGGE ÄR

ärendet:

– Jag kan säga att vi har omhänderta­git flera vapen, olika vapen. Allt sådant skickas på analys för att se vem som har hanterat dem och om de avlossats etcetera. Även om det finns någon som är ägare till vapnen behöver inte det betyda att det per automatik är den personen som använt dem – om det är så att de är använda.

Tre personer släpptes förra veckan, varför?

– Det är mycket enkelt; för att misstankar­na inte var så starka att det fanns skäl att begära dem häktade. De är skäligen misstänkta och då måste åklagaren presentera ny bevisning inom sju dagar om de ska häktas. Jag bedömde att inom sju dagar skulle vi inte få fram mer.

Åtal ska väckas inom knappt fyra veckor, hinner ni det eller blir omhäktning aktuell?

– Jag vet av erfarenhet att vi inte kommer bli klara i tid, för det är så många protokoll. Alla undersökni­ngar kompletter­as med att man skickar till NFC för analyser och det tar tid, säger Daniel Edsbagge.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? UTREDNING. Polis och åklagare är förtegna om vad som framkommit i utredninge­n, men man har hört nästan 100 personer.
Bild: CHRISTIAN FLODIN UTREDNING. Polis och åklagare är förtegna om vad som framkommit i utredninge­n, men man har hört nästan 100 personer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden