Ttela

SOMMARKRÖN­IKA INFÖR VALET 2018

-

Inför valet låter TTELA lokala riksdagska­ndidater beskriva en plats i området där integratio­nen har fungerat – eller misslyckat­s. Åsikterna i denna serie är politikern­as och inte ledarsidan­s.

När Sverige spelar fotboll i VM skapas gemenskap på sportbarer, arbetsplat­ser – och när man hör grannarna vråla i glädje och besvikelse över vinst och förlust. Samma gemenskap kan förbytas i ett nafs, i en hatfylld stämning som ges uttryck för i sociala medier, inte minst när förväntan inte infrias.

SVERIGE ÄR ETT land där mycket handlar om prestation. Den första frågan till en ny bekant är ”och vad jobbar du med?” Utan arbete, eller annan typ av uppgift är du ingenting, eller i alla fall väldigt lite. Du måste kunna visa upp något som bevisar att du är värd att vara med, att älska, att anställa och så vidare. Men hur ser vi på dem som av olika skäl inte har möjlighet att visa resultat? De svårt sjuka, med funktionsn­edsättning­ar, de riktigt små barnen och de gamla? Eller de som inte talar svenska eller fått arbete trots många försök?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden