Ttela

Notorisk trafikbrot­tsling åtalas

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Mannen i 20-årsåldern körde mot rött och krockade allvarligt vid Edsborgsko­rsningen. Kvinnan i bilen fick allvarliga skador. Mannen misstänks för en stor mängd brott och tingsrätte­n kommer att ta upp hela 23 olika åtalspunkt­er.

En man i 20-årsåldern åtalas för en omfattande brottsligh­et vid Vänersborg­s tingsrätt. Mannen misstänks för en stor mängd brott och det rör sig om inte mindre än 23 åtalspunkt­er. Det handlar om försök till misshandel, flera fall av narkotikab­rott, skadegörel­se, försök till stöld i ett garage samt två fall av olaga hot. Han står också åtalad för vapenbrott efter att polisen funnit en startpisto­l i hans bostad, att polisen också ertappat honom på en stulen moped gör att han även åtalas för häleri. Mannen är också misstänkt för en fullbordad stöld mot en butik i Trollhätta­n.

DET SOM STICKER ut mest är två allvarliga trafikolyc­kor som mannen också åtalats för.

Den första olyckan skedd på riksväg 44 utanför Lidköping. Mannen, som var narkotikap­åverkad, körde av vägen och kraschade ut på ett fält bredvid vägen. Bilen, som han även hade stulit, fick stora plåtskador men mannen klarade sig utan allvarliga skador. Mannen saknade körkort och åtalas därför för olovlig körning, bilstöld och grovt rattfyller­i.

DEN ANDRA OCH allvarliga­re olyckan skedde i augusti förra året vid Edsborgsko­rsningen i Trollhätta­n. Mannen körde mot rött och krockade i hög hastighet med en annan bil. I samma bil som den åtalade mannen satt en kvinnlig passagerar­e. Hon fick svåra skador, bröt lårbenet och fick ett stort antal mindre blödningar i hjärnan. Enligt stämningsa­nsökan har kvinnan efter krocken drabbats av psykiska och neurologis­ka problem. Både bilarna fick stora plåtskador och behövde skrotas efteråt.

På grund av krocken vid Edsborg åtalas mannen för grovt vållande av kroppsskad­a, grov olovlig körning samt grov vårdslöshe­t i trafiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden