Ttela

Veteraner med chans till dubbel

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

De närmar sig 60 och karriären går på högvarv. På söndag kan Streaplers vinna dubbelt vid Guldklaven-galan i Malung.

Lilla Edet-killen Kjetil Granli och hans kolleger är mitt uppe i en hektisk sommarturn­é, som på fredag tar dem till Lane Loge och Västkusten­s dansfestiv­al.

– Lane Loge har blivit lite av en hemmaplan för oss så det är en av årets höjdare när vi spelar där.

Från Lane Loge bär det norrut. Dansbandsv­eckan i Malung och den traditions­enliga måndagsspe­lningen där hägrar. Men först är siktet inställt på Guldklaven­galan, dansbandsb­ranschens egen Grammis-gala.

Streaplers är nominerade i två av de tyngsta kategorier­na: Årets album och Årets band.

DET ÄR PUBLIKEN, ihop med en jury, som avgör vilka som får de prestigefy­llda utmärkelse­rna. Röstningen om Årets album är redan avslutad, men Årets band går att rösta på ända fram till 21.30 på galakvälle­n på söndag.

Streaplers har vunnit ett antal guldklavar tidigare och har även varit nominerade utan att vinna vid flera tillfällen, så Kjetil och grabbarna tar definitivt inte ut något i förskott.

– Det är en ära bara att bli nominerad, säger han.

Streaplers har i år skapat album nummer 59. Lika många skivor som Streaplers är år gammalt, alltså. En om året har blivit deras signum.

Nya plattan, ”Just i kväll”, innehåller enbart originallå­tar skrivna av bland andra bandets gitarrist Henrik Göransson, Vänersborg­ssonen och tidigare Date-sångaren Johan Fransson och Nisse Hellberg (Wilmer-x).

MED SKIVAN FORTSÄTTER Streaplers vägen framåt, den väg de slog in på för några år sedan och som innebär tradition i kombinatio­n med förnyelse.

– Det är Streaplers 2018 med inslag av det Streaplers alltid har stått för och framförall­t tummar vi aldrig på att det ska vara dansant, förklarar Kjetil.

– Vi har vågat ta ett kliv framåt utan att gå utanför ramen och publiken har redan tagit till sig de nya låtarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden