Ttela

Årliga lägret

- ISABELLA PERSSON 0522-99200 isaper@bohuslanin­gen.se

åldersgrup­per som man måste fånga in.

– Det stora tappet har vi vid 11 års ålder och det gäller alla sporter. Där har vi en jätteutman­ing. Sedan slutar många tonåringar också och det finns flera anledninga­r till det. Men att man skulle sluta för att vi har ett utveckling­släger tycker jag är löjligt.

Enligt Mikael Lindgren har han inte stött på mycket negativa reaktioner från ledare och spelare efter att de lämnade utveckling­slägret.

– Responsen har varit övervägand­e Lägret startades 1958 och kallades tidigare Elitlägret. Det är till för att samla olika fotbollsta­langer från hela Sverige. Det spelas varje sommar, två veckor om året där varje distrikt skickar tjejer och killar ned till Halmstad där lägret har varit sedan 1968. Där spelar de olika distrikt en turnering där de möter varandra. positiv. Jag skulle säga att det är mindre än fem personer som hört av sig och varit kritiska till att vi inte skickar spelare.

MEN HOS FOTBOLLFÖR­BUNDET har man fått bemöta betydligt fler reaktioner.

– Vi får dagligen mejl och samtal från spelare, föräldrar och ledare som är förtvivlad­e och frågor om de nu måste flytta för att kunna satsa på fotbollen. En 15-åring ska inte behöva byta stad för att kunna satsa på fotbollen.

Att Västergötl­ands Fotbollför­bund valt att bojkotta utveckling­slägret har handlat om att få till en förändring men att det inte ser det som en långsiktig lösning att gå emot Svenska Fotbollför­bundet.

– Vi har fått positiva signaler från förbundet, men det är inte optimalt att gå emot.

Lillie Persson ser också att det vore bättre med en enighet i frågan.

– Det är trist att vi inte har en gemensam målbild och arbetssätt. Det är mycket roligare att jobba med en enad väg framåt.

”Om vi skulle göra det ännu senare kan vi glömma några framgångar”

Lillie Persson

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? son på Svenska fotbollsfö­rbundet är kritisk till. ”Det är trist att vi inte har en gemensam målbild” Arkivbild.
Bild: ROBERT BOMAN son på Svenska fotbollsfö­rbundet är kritisk till. ”Det är trist att vi inte har en gemensam målbild” Arkivbild.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden