Ttela

LOKAL AUKTION SKA TV-SÄNDAS

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Auktionen vid Ekebro bygdegård får finbesök av teamet bakom Auktionsso­mmar, som väljer att spela in ett avsnitt på platsen.

I augusti kommer den traditions­enliga auktionen vid Ekebro bygdegård utanför Frändefors att invaderas av ett Tv-team. SVT ska nämligen spela in ett avsnitt av serien ”Auktionsso­mmar” på platsen. Auktionsut­roparen, tillika oppossiton­srådet i Vänersborg­s kommun, Gunnar Lidell (M) ser framemot uppståndel­sen.

– Det kommer sätta södra Dalsland, Ekebro bygdegård, Frändefors och Vänersborg på kartan, säger han glatt.

I vanliga fall håller auktionen på i tio timmar i sträck, men på grund av programupp­lägget kommer det för första gången på 23 år vara en kvarts paus. Cirka 700 utrop är klara, däribland två traktorer, antikvitet­er och kuriosa. Filmteamet har också bett om saker med lokal anknytning.

– De vill ha saker med en proveniens så man kan berätta en historia kring föremålet. Men vilka föremål det handlar om vill jag inte föregripa, fortsätter Gunnar Lidell.

Programmet går ut på att två lag tävlar om att ropa in värdefulla­st föremål.

– Det kan låta enkelt, men jag kan försäkra att det snarare är tvärtom. De tävlande lagen kämpar inte bara mot varandra utan konkurrera­r ju med hela auktionspu­bliken, säger programled­aren Sofia Rågenklint i ett pressmedde­lande.

”Det kommer sätta södra Dalsland, Ekebro bygdegård, Frändefors och Vänersborg på kartan.”

GUNNAR LIDELL (M) Auktionsut­ropare och opposition­sråd

 ??  ?? RUTINERAD. Gunnar Lidell tar emot bud på en traktor på en tidigare auktion vid Ekebro bygdegård.
RUTINERAD. Gunnar Lidell tar emot bud på en traktor på en tidigare auktion vid Ekebro bygdegård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden