Ttela

Sista försöken på ninjabanan

- RICKARD SKÖLD rickard.skold@ttela.se

Under hela sommarlove­t har barn och ungdomar kunnat testa sig i hinderbana­n på Drottningt­orget. – Väggen på slutet var svårast, men klätterväg­gen var ganska lätt, säger 9-åriga Neo Wiklund.

Hinderbana­n, som är inspirerad från tv-programmet Ninja Warrior, består av ett stort antal kluriga hinder som repstegar, klätterväg­g och balansgång på en stor rulle. Banan är främst till för barn och unga i ålern 8 till 17.

– De flesta har varit upp till tolvtretto­n år. Den snabbaste tiden på hela sommaren har varit 18 sekunder, men sedan är det flera som har landat på omkring 21, säger Viggo Back, som har sommarjobb­at som personal vid banan.

Den stora ruschen var redan på förmiddage­n, då ett tiotal inbjudna deltagare med de snabbaste kvaltidern­a från tidigare i sommar dök upp för att försöka ta hem titeln. Både under lördagen och söndagen gick det finalpass där vinnaren kommer få njuta av äran och biobiljett­er.

För att klara banan på kort tid krävs det såväl styrka och smidighet som ett välutveckl­at balanssinn­e.

– Det är olika från person till person vad som är svårast. Men stegarna är det som tar mest tid, och att balansera på rullen är det inte alla som klarar, säger Viggo Back.

Två som försöker balansera på rullen den här dagen är bröderna Neo och Liam Wiklund, som besöker ninjabanan för första gången tillsamman­s med pappa Andreas. De har åkt från Vänersborg för att testa banan innan den monteras ner.

– Det har varit så fint väder i sommar så vi har inte rört oss mycket mot stan. Men det här passade bra innan vi åker på husvagnsse­mester i morgon, säger Andreas Wiklund.

– Väggen på slutet var svårast, men klätterväg­gen var ganska lätt, säger Neo medan han hänger i en repstege under ett nytt försök.

Familjen Wiklund ser även banan som perfekt uppvärmnin­g och träning inför att Gladiatore­rna kommer på besök i Vänersborg i nästa vecka.

– Fast egentligen är det bra träning i största allmänhet, säger Andreas.

 ?? Bild: RICKARD SKÖLD ?? LEKPLATS. Liam och Neo Wiklund testade ninjabanan i Trollhätta­n på lördagen, och tyckte att den var kul men ganska svår.
Bild: RICKARD SKÖLD LEKPLATS. Liam och Neo Wiklund testade ninjabanan i Trollhätta­n på lördagen, och tyckte att den var kul men ganska svår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden